Η Jaguar θα μεγαλώσει το εργοστάσιο της ώστε να κατασκευάσει την F-Type

Σχετικά άρθρα

H Jaguar ετοιμάζει πυρετωδώς το νέο entry-level της, την F-Type και η μητρική εταιρία, Jaguar Land Rover, ετοιμάζει να επεκτείνει το εργοστάσιο της Jaguar στο Castle Bromwich ώστε αυτό να μπορεί να κατασκευάσει την διθέσια F-Type από τα τέλη του 2012.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, η Jaguar θα επενδύσει £200 εκατ (€250 εκατ) ώστε να μεγαλώσει το εργοστάσιο της, δημιουργώντας 1.000 νέες θέσεις εργασίας ενώ θα διπλασιάσει τη παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου. Σήμερα, στο εργοστάσιο κατασκευάζονται τα XF, XJ και XK, απασχολώντας 2.000 ανθρώπους.

Με την F-Type η Jaguar έχει μεγάλες προσδοκίες. Αποτελεί την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου C-X16,και αρχικά θα είναι διαθέσιμο με cabrio με υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή ενώ αργότερα θα κυκλοφορήσει και σε coupe έκδοση. Μπορεί να μεταφέρει 2 επιβάτες, είναι κατασκευασμένη από αλουμινένιο και μηχανικά θα φορά τον νέο V6 3.0-λίτρων κινητήρα,  τον κομπρεσοράτο V8 κινητήρα των 5.0-λίτρων απόδοσης 542 ίππων, αλλά και τετρακύλινδρα μοτέρ.

Η έκδοση παραγωγής του θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού τον Σεπτέμβριο και οι πωλήσεις του ξεκινήσουν μέσα στο 2013. Το αυτοκίνητο θα τεθεί απέναντι από την Porsche Boxster και οι δοκιμές εξέλιξης έχουνε ήδη ξεκινήσει, αφού αρκετά πρωτότυπα έχουνε βγει από το εργοστάσιο της Jaguar στο Castle Bromwich, ώστε να γράψουν δεκάδες χιλιάδες χιλιομέτρων.

[Πηγή: Daily Telegraph]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...