Ο CEO της Infinity, Andy Palmer, επιβεβαίωσε στο Automotive News ότι το entry-level μοντέλο που ετοιμάζουν οι Ιάπωνες θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Magna Steyr στο Graz της Αυστρίας. Όπως δήλωσε ότι το αυτοκίνητο θα βοηθήσει τη μάρκα να προσελκύσει ένα πιο νεανικό κοινό και να αναπτυχθούν σε βασικές αγορές όπως η Δυτική Ευρώπη. Η Nissan δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το αυτοκίνητο ή αν θα πωληθεί σε αγορές εκτός Ευρώπης όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Το concept που θα βασίζεται το entry-level μοντέλο τους ειναι το Etherea concept το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο στη Γενεύη. Θα φορά τη MFA πλατφόρμα της Mercedes, την ίδια που χρησιμοποιούν τα νέα A-Class και B-Class. Το μοντέλο θα φορά μια γκάμα τετρακύλνδρων και εξακύλιδρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου της Mercedes ενώ είναι αρκετά πιθανό να υπάρχουν ηλεκτρικές αλλά και υβριδικές εκδόσεις. Το μοντέλο θα πωλείται παγκοσμίως με την Infiniti να αναμένει να πουλά 50.000 με 60.000 ετησίως.

Στις σχετικές ειδήσεις, η επόμενη γενιά της G σειράς της Infiniti θα εφοδιαστεί με 4-κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου της Mercedes για την ενίσχυση των πωλήσεων στην ευρωπαϊκή αγορά. Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει το 2015 και η Nissan σχεδιάζει μια μεγάλη και επιθετική στρατηγική επέκτασης για να αναπληρώσει όλα τα έτη που δεν είχε παρουσία στην Ευρώπη.

Infiniti Etherea Concept

[Πηγή: Automotive News, Autocar]