Το Ράλλυ Ακρόπολις και η Fidusa, μια ελληνική εταιρεία κατασκευής χειροποίητων αγωνιστικών ποδηλάτων με έδρα τη Ρόδο, προχώρησαν στη δημιουργία τριών ποδηλάτων βουνού, αφιερωμένων στους Κατασκευαστές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Καθένα μοναδικό και ξεχωριστό, βαμμένο στα χρώματα των Citroen Total WRT, Ford WRT και WRC Team MINI Portugal, αφού υπογραφεί από έναν οδηγό εκ των τριών εργοστασίων, θα εκτεθεί στο χώρο του Service Park, στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Παράλληλα, τα τρία ποδήλατα θα δημοπρατηθούν, δίνοντας την ευκαιρία σε έναν ή περισσότερους θεατές ή άλλους ενδιαφερομένους να κάνουν δικό τους το κάθε συλλεκτικό κομμάτι.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν για τη στήριξη του έργου και των σκοπών της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ), που φέτος συμπληρώνει 75 χρόνια προσφοράς στο παιδί με αναπηρία και την οικογένειά του.

Σ’ αυτή την τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο για όλους μας, η ΕΛΕΠΑΠ κλονίζεται από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά σε καμία περίπτωση δε θέλει να στερήσει από τα παιδιά της με αναπηρία, τα «Βήματα Ζωής», το πρόγραμμα αποκατάστασης που τους προσφέρει.

Η δημοπρασία θα ξεκινήσει την Τετάρτη 24 Μαΐου και θα διεξαχθεί αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας αγοραπωλησιών ricardo.gr που ως μέλος αυτής της συνεργασίας δε θα λάβει την προβλεπόμενη προμήθεια.

Παράλληλα, η οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε, με δεδομένο ότι για την Παρασκευή 18 Μαΐου η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του αγώνα, η Οργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις 2012 παρακαλεί τα πληρώματα να μην πραγματοποιήσουν αναγνωρίσεις των ειδικών διαδρομών, προς αποφυγήν καταστροφής της επιφάνειάς τους.

Συστήνεται οι αναγνωρίσεις να πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου, ωστόσο επισημαίνεται ότι εντός ορισμένων ειδικών διαδρομών θα κινούνται συνεργεία προετοιμασίας.

[Πηγή: Acropolis Rally]