Ο Steve Jobs είχε όνειρο να σχεδιάσει το iCar, κατάθεση πατέντας για χειριστήριο στο τιμόνι

Σχετικά άρθρα

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Innovation Uncensored, ο  CEO της εταιρίας J.Crew που αποτελεί και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Apple, Mickey Drexler, αποκάλυψε ότι ο Steve Jobs ονειρευόταν να σχεδιάσει ένα επαναστατικό αυτοκίνητο που θα το ονόμαζε iCar. Χαρακτηριστικά δήλωσε:

Κοιτάξτε την αυτοκινητοβιομηχανία, είναι μια τραγωδία στην Αμερική. Ποιος σχεδιάζει τα αμάξια; Το όνειρο του Steve Jobs πριν πεθάνει ήταν να σχεδιάσει ένα iCar. Πιθανότατα θα είχε κατακτήσει το 50% της αγοράς, αλλά δυστυχώς δεν το σχεδίασε ποτέ.

Επίσης, η Apple κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μιας συσκευή ,που μοιάζει με το multi-touch χειριστήριο του αρχικού iPod, η οποία τοποθετείτε στο τιμόνι, μέσω ενός σφιγκτήρα και επιτρέπει τον έλεγχο της μουσικής των iPhone, iPod touch και iPad. Προσωπικά, αμφισβητώ την χρηστικότητα του καθώς αναφέρεται ότι το χειριστήριο είναι αφής και οποιαδήποτε τυχαία επαφή κατά τη διάρκεια μιας στροφής θα αλλάζει τραγούδια ή μπορεί αν καλεί τυχαία τηλέφωνα και τελικά να αποσπάει περισσότερο την προσοχή από το να χειρίζεται ο χρήστης την συσκευή.

Πολλές εταιρείες όμως, καταθέτουν εκατοντάδες διπλώματα ευρεσιτεχνίας κάθε χρόνο για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας της εταιρείας και δεν χρησιμοποιούνται ποτέ για ένα καταναλωτικό προϊόν.

[Πηγή: Mac Rumors, Pantently Apple | Photo Credit: PatentlyApple]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...