Mazda MX-5 Yusho Concept και MX-5 Senshu Special Edition

Σχετικά άρθρα

Η Mazda στην έκθεση της Λειψίας παρουσίασε τα MX-5 Yusho Concept και ΜΧ-5 Senshu Special Edition. Το όνομα του πρωτότυπου MX-5, προέρχεται από την Ιαπωνική λέξη που σημαίνει “Νίκη” και είναι βαμμένο σε ένα ματ λευκό χρώμα. Διαθέτει carbon διαχύτη με τις διπλές απολήξεις των εξατμίσεων να είναι τοποθετημένες στο κέντρο. Πατά πάνω σε 17″ ανθρακί ζάντες αλουμινίου και στο εσωτερικό υπάρχουν Recaro καθίσματα και σουέτ δερμάτινο τιμόνι.

Κάτω από το καπό φορά ένα κομπρεσοράτο 2.0-λίτρο turbo κινητήρα βελτιωμένο με πιστόνια, μπιέλες και εξάτμιση και της Cosworth. Αποδίδει 241 άλογα με 274 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο με μέγιστη ταχύτητα 240 χλμ/ώρα.

Το MX-5 Senshu Special Edition θα πωλείται στην αγορά της Γερμανίας σε μόλις 200 μονάδες με αρχική τιμή 29.190 ευρώ. Το όνομα του προέρχεται από την Ιαπωνική λέξη “Παίκτης” και βασίζεται πάνω στην Sports Line έκδοση με την μαλακή υφασμάτινη οροφή.Μηχανικά φορά τον 2.0-λιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 160 ίππων που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, το οποίο στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Φορά χαμηλότερες σπορ αναρτήσεις της Bilstein και Xenon φωτιστικά σώματα.

Είναι διαθέσιμο σε 3 εξωτερικά χρώματα, μαύρο, κόκκινο και λευκό με μαύρη υφασμάτινη οροφή και διαθέτει μαύρες ζάντες 17″ με ελαστικά διαστάσεων 205/45, μαύρο ματ διαχύτη, χρωμιομένες απολήξεις των εξατμίσεων και μοναδικά αυτοκόλλητα κατά μήκος του.

Στο εσωτερικό υπάρχουν δίχρωμα δερμάτινα καθίσματα σε μαύρες και γκρι αποχρώσεις με κόκκινες ραφές, αλουμινένια πεντάλ, αλουμινένια διακοσμητικά, ηχοσύστημα της Bose, cruise control και αυτόματο σύστημα κλιματισμού.

Στις σχετικές ειδήσεις της Mazda, σύμφωνα με το Autonews, η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να μειώσει το προσωπικό της σε Ευρώπη και Αμερική κατά 25% λόγω των χαμηλών πωλήσεων της αλλά και του ισχυρού Γιεν.

Mazda MX-5 Yusho Concept

Mazda MX-5 Senshu Special Edition

[Πηγή: Mazda,  Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...