Η Audi έβαλε στο συρτάρι τα A1 e-tron και A2 e-tron

Σχετικά άρθρα

Το μέλλον για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι μόνο δυσοίωνο για την BMW αλλά και για την Audi, αφού σύμφωνα με το Βρετανικό CAR, η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει βάλει στο συρτάρι την ανάπτυξη της έκδοσης παραγωγής του A2 Concept, που παρουσίασε στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο λόγος είναι φυσικά το κόστος ενός κτήσης ενός τέτοιου αυτοκινήτου, αφού τα στελέχη της Audi πιστεύουν ότι λίγοι θα είναι εκείνοι που θα δώσουν κοντά στα 40.000 ευρώ ώστε να κάνουν δικό τους ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο απόδοσης 116 ίππων, κατασκευασμένο από carbon fiber-reinforced polymer (CFRP) και αλουμίνιο, με το σασί να είναι τεχνολογίας ASF και να είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

Το ίδιο δυσοίωνο φαίνεται να είναι και το μέλλον του A1 e-tron το οποίο δεν θα περάσει και αυτό στη παραγωγή, λόγω του υψηλού κόστους ανάπτυξης, τα χαμηλά περιθώρια κέρδους αλλά και την ασταθή ευρωπαϊκή αγορά.

[Πηγή: CAR]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Genesis G80 EV Magma Concept

Στο περίπτερο της Genesis στην έκθεση του Πεκίνου βρίσκεται το G80 EV Magma Concept, με το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από το νέο bodykit κατασκευασμένο...

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...