Είναι γνωστό το ρητό «πενία τέχνας κατεργάζεται» και θα γίνει ακόμα πιο γνωστό έτσι όπως πάνε τα πράγματα. Αλλά ας μην ξεφύγουμε με τα οικονομο-πολιτικά. Το θέμα μας εδώ είναι οι ευφυέστατοι (ή εντελώς χαζοί) κινέζοι. Όταν δεν έχεις τα απαραίτητα μέσα για να ολοκληρώσεις μία δουλειά, τότε αναγκαστικά βάζεις το μυαλό σου να δουλέψει.

Αυτό ακριβώς έκαναν οι εργάτες στο video παρακάτω που έγινε είδηση στην Κίνα. Και για να γίνει είδηση εκεί σημαίνει ότι ακόμα και για τα δικά τους standards, αυτό ήταν εντελώς πρωτότυπο! Οι εν λόγω κινέζοι εργάτες λοιπόν, για λόγους που αγνοούμε και που στο κάτω-κάτω δεν έχουν και σημασία, έπρεπε να μεταφέρουν έναν στύλο σεβαστών διαστάσεων. Αυτό θα ήταν πολύ απλό αν είχαν ένα φορτηγό στη διάθεσή τους. Τι κάνεις όμως αν δεν έχεις αυτό το φορτηγό; Μάλλον σκέφτηκαν «και γιατί δεν κάνουμε τον στύλο, φορτηγό;».

Συνέδεσαν λοιπόν στο εμπρός μέρος έναν μικρό τράκτορα με δύο ρόδες και στο πίσω μέρος ένα καρότσι! Ο τράκτορας παρέχει την κίνηση και το τιμόνι ενώ τόσο ο στύλος όσο και το καρότσι μεταφέρουν και το συνεργείο. Τόσο απλά! Φυσικά με τους κανόνες δυτικών χωρών κάτι τέτοιο θα ήταν πρακτικά αδύνατο, κάποιος θα τους σταματούσε πριν φύγουν καν από το εργοτάξιο. Όμως εκεί από ότι φαίνεται δεν υπάρχουν κανόνες να πνίγουν την πρωτοβουλία και την εφευρετικότητα! Μπορεί να είναι απίστευτα επικίνδυνο αλλά από εμένα αυτοί οι εργάτες έχουν respect!


[Πηγή: youku]