Οι φήμες δίνουν και παίρνουν σχετικά με το νέο Volkswagen Golf GTΙ και τώρα, το Βρετανικό Autocar αναφέρει ότι το μοντέλο, το οποίο θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα MQB του ομίλου, θα διαθέτει νέα ανάρτηση με το σώμα του να είναι κατασκευασμένο από ένα ελαφρύτερο χάλυβα υψηλής αντοχής αλλά και πολλά μέρη αλουμινίου όπως η οροφή και το καπό.

Το νέο Golf GTI θα είναι κατά 100 κιλά ελαφρύτερο από το τωρινό. Με 100 κιλά λιγότερα το νέο Golf GTI θα έχει καλύτερη αναλογία βάρους/ιπποδύναμης, καλύτερη οδηγική συμπεριφορά, μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές αλλά και μειωμένη τιμή.

Θα φορά έναν αναβαθμισμένο μπροστά ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό VAQ , το οποίο θα βελτιώνει την οδηγική συμπεριφορά, κάνοντας ένα από τα πρωτότυπα Golf GTI να γυρίσει στο Nurburgring 8 δευτερόλεπτα γρηγορότερα σε σχέση με την τωρινή γενιά.

Κάτω από το καπό του θα βρίσκεται ο γνωστός 2.0-λιτρος TSI κινητήρας ο οποίος θα αποδίδει 264 άλογα, 53 περισσότερα από όσα βγάζει η τωρινή γενιά, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα.

http://www.youtube.com/watch?v=LvPYvz8Ioh8

[Πηγή: Autocar, YouTube]