Όλοι γνωρίζουμε τις ικανότητες του Fernando Alonso. Ο Ισπανός είναι ο μόνος που κρατάει τη Ferrari όρθια, καθώς ο Felipe Massa απέχει πολύ από την απόδοση του Ferni, ενώ, προσωπικά, θεωρώ ότι μαζί με τον Lewis Hamilton είναι οι καλύτεροι στη Formula 1, δίχως να ξέρω ποιος από τους δύο είναι ο καλύτερος. Ο Alonso βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών, έχοντας 76 βαθμούς, 66 περισσότερους από τον team-mate του.

Ο Πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, επαινεί τον “El Nano”, λέγοντας ότι είναι ο καλύτερος οδηγός στον κόσμο.

Νομίζω ότι έχω τον καλύτερο οδηγό στον κόσμο, αυτός είναι ο Alonso. Ο Alonso, ειδικά στους αγώνες, είναι φανταστικός, και μου αρέσει η στάση του στην δουλειά με την ομάδα, όπως έκανε και ο Michael Schumacher.

Ο Alonso είναι ένας οδηγός που δίνει σημασία στις λεπτομέρειες, αλλά πάνω απ’ όλα, αυτό που μ’ αρέσει σ’ αυτόν είναι ότι είναι πάντα θετικός, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, είναι πάντα θετικός. Αυτό είναι πολύ σημαντικό από ψυχολογική πλευρά, αλλά και για την ψυχολογική αντίδραση της ομάδας, κι αυτό είναι που μ’ αρέσει περισσότερο.

Ο Ιταλός αναφέρθηκε και στον Felipe Massa, τονίζοντας ότι, αυτή τη στιγμή, δεν σκέφτεται κάτι για τ’ οδηγικό δίδυμο της ομάδας του.

Τώρα, επικεντρώνομαι παντού, εκτός από τους οδηγούς. Είναι πολύ νωρίς, και θα δούμε το θέμα αργότερα. Είμαι στην ευχάριστη θέση να δω τον Felipe Massa να έχει ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο στο Monte Carlo. Επειδή, όσο περισσότερο βελτιώνεται το μονοθέσιο, τόσο λιγότερο δύσκολο γίνεται στην οδήγηση, καθώς και καλύτερο για τον Felipe. Βασίζομαι πάνω του, για να πάρει βαθμούς από τους ανταγωνιστές τού Fernando.

Τέλος, ο 64χρονος μίλησε γενικότερα, για την ομάδα του. Είπε ότι όλοι πρέπει να δουλέψουν όσο πιο σκληρά μπορούν, ώστε να μπορέσει ο Alonso να μείνει στην πρώτη θέση μέχρι τις 25 Νοεμβρίου.

Αυτή τη στιγμή, είμαστε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος (εννοεί τον Alonso). Είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Ο καθένας από ‘μάς πρέπει να πρέπει να κοιτάξει την pole position στη δουλειά που κάνει, να είναι τέλειος, να βελτιωθεί, να κοιτάξει μέσα βαθιά τον εαυτό του τι μπορεί να βελτιώσει, διότι σ’ ένα πρωτάθλημα που μπορείς να κερδίσεις ή να χάσεις για μισό δέκατο του δευτερολέπτου, πρέπει να γίνεις τέλειος, από τις εκκινήσεις μέχρι τα pit stops.


[Πηγή: CNN | Photo Copyright: VINCENZO PINTO/AFP/Getty Images]

 • an δεν πενεψεισ το σπιτι σου…8α πεσει να σε πλακωσει !!!!!!!!
  οπωσ το λεει ο λουκα γιατι το πιστευει…εγω πιστευω ειναι ο Κιμι !!!!!!!
  και με βαση τα νουμερα..ο Σουμι !!!!
  ποιοσ εχει δικιο????  :-P

  •  ο Luca…

  •  e ti 8a eleges esi !!!!! ta leei ola to avatar soy! !!!!  axaxaxxa

  • Draculis

    Ο Alonso είναι ο καλύτερος τα τελευταία χρόνια, ο Schumi και ο Kimi ήταν παλαιότερα. Ο Schumi δεν είναι τώρα ο καλύτερος, ο Kimi ανεβαίνει, θα δούμε αν θα φτάσει τα παλιά standard, αίσθηση μου είναι ότι μπορεί…. Τώρα το ποιος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών σηκώνει πολλή συζήτηση!

  •  apo poy kai os poy einai o kaliteros????? me vasi ti to ipostirizeis?????
   i etsi to nio8eis???

  • Ferrari_PurePassion

   Εγώ!!!!!!!!

 • Πιστεύω ότι ο Luca έχει δίκιο. Είναι καλύτερος από όλους ο Alonso λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις συνιστώσες φέτος..
  ΑΛΛΑ όλοι είναι πολύ κοντά φέτος για αυτό και προβλέπω πως το πρωτάθλημα θα συνεχίσει να είναι τρομερά ανταγωνιστικό!!