Audi Q2 Concept στην έκθεση του Παρισιού

Σχετικά άρθρα

Έχουμε διαβάσει και παλαιότερα ότι η Audi ετοιμάζει το Q2, και τώρα οι φήμες φούντωσαν ακόμη περισσότερο, αφού το Βρετανικό Autocar αναφέρει ότι η Audi, στην έκθεση του Παρισιού τον Σεπτέμβριο, θα παρουσιάσει το Q2 Concept, το οποίο θα είναι τρίπορτο και θα δανείζεται πολλά στοιχεία από το Volkswagen CrossCoupe concept.

Το αυτοκίνητο θα περάσει στη παραγωγή το 2015 και θα τοποθετηθεί απέναντι από τα Nissan Juke και MINI Countryman. Θα κατασκευαστεί και αυτό πάνω στη νέα MQB πλατφόρμα του ομίλου, θα έχει μήκος 4.15 μέτρα και μεταξόνιο κοντά στα 2.5 μέτρα.

Πάνω του θα κατασκευαστεί και η επόμενη γενιά του Skoda Yeti, το οποίο θα κυκλοφορήσει και αυτό το 2015. Μηχανικά θα φορά θα φορά τους TFSI και TDI κινητήρες που φορά το A1 όπου ανάμεσα τους θα βρίσκεται και ο 1.400αρης TFSI με το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων. Οι κινητήρες θα αποδίδουν από 110 έως 180 άλογα, ενώ θα υπάρχει και έκδοση Q2 S, η οποία θα φορά τον 2.0-λιτρο TFSI απόδοσης 225 ίππων.

Οι κινητήρες θα συνδυάζονται είτε με ένα 6-τάχυτο μηχανικό είτε με το αυτόματο DSG διπλού συμπλέκτη 6 ή 7 σχέσεων και θα μεταφέρουν τη κίνηση στους μπροστά τροχούς. Ωστόσο, το σύστημα τετρακίνησης Quattro, θα είναι διαθέσιμο στον επιπλέον εξοπλισμό.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...