Μετά τις επίσημες καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της Mercedes Α45 AMG, το Virtual-Car, ετοίμασε μια rendering φωτογραφία της γρήγορης έκδοσης της νέας A-Class. Με το αυτοκίνητο αυτό, η Mercedes στοχεύει σε ένα ηλικιακό κοινό μεταξύ 30 και 45 ετών, πολύ νεότερους από τους συνήθεις κατόχους ενός AMG αυτοκινήτου.

Κάτω από το καπό θα φορά έναν 2.0-λιτρο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα, με κωδική ονομασία M270 Evo, που διαθέτει ειδική κυλινδροκεφαλή, ένα μοναδικό σύστημα εισαγωγής και μερικές ακόμη αλλαγές. Θα αποδίδει κοντά στα 335 άλογα με 400 Nm ροπής και στόχος της AMG, σύμφωνα με τον επικεφαλή ανάπτυξης της εταιρίας Tobias Moers, είναι να έχουνε την ίδια επίδοση με τον 2.5-λιτρο TFSI κινητήρα του Audi RS3.

Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με το 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη AMG SPEEDSHIFT DCT και θα φορά ένα σύστημα τετρακίνησης, με τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5.1 δευτερόλεπτα. Ο ίδιος κινητήρας θα τοποθετηθεί και στα CLC45 AMG και CL45 Shooting Break AMG τα οποία θα παρουσιαστούν το 2013. O κινητήρας, θα είναι ο πρώτος που δεν θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της AMG στο Affalterbach, αλλά στο εργοστάσιο MDC της Mercedes-Benz, στην Kölleda, εκεί όπου κατασκευάζονται όλοι οι τετρακύλινδροι κινητήρες των A-Class και B-Class. Ωστόσο θα δημιουργηθεί μια νέα γραμμή παραγωγής όπου κάθε AMG κινητήρας που θα κατασκευάζεται, θα διατηρεί τη φιλοσοφία της AMG “one man, one engine”, και έτσι ο κάθε ένας κινητήρας, θα διαθέτει την υπογραφή του μηχανικού που τον κατασκεύασε.

Θα φορά μια σπορ AMG ανάρτηση, ηλεκτρομηχανικό AMG σύστημα διεύθυνσης, μεγάλα φρένα AMG και ΕSP με 3 ρυθμίσεις, όπου ανάμεσα τους θα βρίσκεται και η ρύθμιση SPORT Handling. Η A45 AMG θα παρουσιαστεί το πρώτο τρίμηνο του 2013, κάνοντας πιθανότατα ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο.

[Πηγή: Virtual Car]