Η Maria De Villota κάνοντας δοκιμές το πρωί με την Marussia, για το αεροδυναμικό πακέτο που θα χρησιμοποιούσε η Marussia στο Silverstone, στην ευθεία του αεροδρομίου του Duxford κοντά στο Cambridge, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου, με την ίδια να έχει τραυματιστεί σοβαρά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Addenbrooke του Cambridge με την κατάστασή να έχει χαρακτηριστεί κρίσιμη αλλά σταθερή.

Η Marussia ανακοίνωσε ότι το ατύχημα συνέβη στο τέλος του πρώτου δοκιμαστικού περάσματος, στο οποίο είχε μια σύγκρουση με ένα σταματημένο φορτηγό της ομάδας. Η Maria έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο και όταν εκτιμηθεί η ιατρική της κατάσταση υγείας θα ανακοινωθεί με νέα ανακοίνωση. Στο Twitter σχεδόν όλοι οι πιλότοι της Formula 1 έχουνε εκφράσει τη συμπαράσταση τους στην Maria.

[Πηγή: Apex, Marussia]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Accident involving Maria de Villota, Test Driver for the Marussia F1 Team

Imperial War Museum, Duxford, Cambridgeshire

“At approximately 09.15hrs BST this morning, the Marussia F1 Team’s Test Driver Maria De Villota had an accident in the team’s MR-01 race car at Duxford Airfield where she was testing the car for the first time. The accident happened at the end of her first installation run and involved an impact with the team’s support truck.

“Maria has been transferred to hospital. Once her medical condition has been assessed a further statement will be issued.”

[/learn_more]