Πριν από 20 ημέρες είχαμε διαβάσει ότι τελικά το τμήμα M της BMW θα βγάλει στη παραγωγή τη νέα M1και τώρα γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο Βαυαρικό supercar.

Σύμφωνα με το Automobilemag, το οποίο επικαλείται ανώνυμη πηγή μέσα από το τμήμα M της BMW, η απόφαση φαίνεται ότι πάρθηκε μετά τη πρώτη νίκη της αγωνιστικής M3 στο DTM. Το νέο supercar δεν θα πρέπει να συγχέεται σε καμία περίπτωση με το υβριδικό i8, αν και πολλά μέρη ίσως είναι κοινά στα δύο αυτοκίνητα.

Θα φορά ένα ελαφρύ σώμα από αλουμίνιο, μαγνήσιο, τιτάνιο και πλαστικό και θα ζυγίζει κοντά στα 1.250 κιλά, κάνοντας το έτσι ελαφρύτερο από τους ανταγωνιστές του. Θα είναι διθέσιο, κεντρομήχανο με έναν twin-turbo V8 κινητήρ 4.0-λίτρων να αποδίδει κάπου μεταξύ 600 και 650 ίππων. Θα διαθέτει σύστημα Start/Stop, σύστημα ανάκτησης ενέργειας, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει κοντά στα 3 δευτερόλεπτα ενώ θα έχει τελική ταχύτητα 330 χλμ/ώρα.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό ένα πρωτότυπο του αυτοκινήτου είναι πιθανό να το δούμε κάποια στιγμή μέσα στο 2014, με την έκδοση παραγωγής να παρουσιάζεται δύο χρόνια αργότερα, το 2016. Θα είναι διαθέσιμο και σε ανοικτή, cabrio, έκδοση ενώ αναμένεται να κοστολογηθεί κοντά στις 250.000 ευρώ στη Γερμανία.

[Πηγή: Automobilemag]