Η νέα BMW M3 πέρασε σε νέα φάση δοκιμών, φορώντας το bodykit και φώτα της έκδοσης παραγωγής, μιας και η BMW έχει πάρει μερικά μουλάρια της στην Death Valley της Καλιφόρνια, ώστε να κάνει εκεί δοκιμές εξέλιξης σε θερμό κλίμα. Από τις φωτογραφίες βλέπουμε ότι η νέα M3, διαθέτει μπροστά προφυλακτήρα με μεγάλες εισαγωγές αέρα, που θυμίζει αρκετά αυτόν της νέας M6, νέο καπό, διάτρητα αεριζόμενα φρένα και τετραπλές απολήξεις των εξατμίσεων.

Η νέα M3 θα διαθέτει ένα ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης και κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο 6-κύλινδρος σε σειρά κινητήρας 3.2-λίτρων ο οποίος βασίζεται πάνω στον V8 4.0-λίτρων της εταιρίας. Θα διαθέτει turbo και θα αποδίδει κοντά στα 450 άλογα, ενώ θα υπάρχει διαθέσιμο και ένα βελτιωτικό πακέτο, σαν το Performance package της Mercedes για τα μοντέλα της AMG, το οποίο θα ανεβάζει την απόδοση στα 480 άλογα με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 300 χλμ/ώρα.

Ντεμπούτο θα κάνει πιθανότατα στην έκθεση της Γενεύης του 2013 σε μορφή πρωτότυπου με την έκδοση παραγωγής να παρουσιάζεται στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2013, με τις πωλήσεις να ξεκινούν από τις αρχές του 2014.

[Πηγή: AMS]