Η αναβίωση των Shooting Brake μοντέλων έγινε πέρυσι, όταν η Ferrari έβγαλε στη παραγωγή την FF και από τότε όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουνε επιδοθεί σε μια μάχη με τον χρόνο ώστε να βγάλουν Shooting Brake μοντέλα.

Ωστόσο, τα νέα αυτοκίνητα, δεν είναι “πραγματικά” Shooting Brake μοντέλα, όπως ήταν το Volvo P1800ES αλλά και το Reliant Scimitar GTE, αφού οι εταιρίες βαφτίζουν πλέον Shooting Brake μοντέλα, ακόμη και τα σπορ wagon αυτοκίνητα, όπως είναι η Mercedes-Benz CLS Shooting Brake.

Τελευταία, έγινε γνωστό ότι και η Porsche θα μας παρουσιάσει την Shooting Brake έκδοση της Panamera στην έκθεση του Παρισιού, σε μορφή πρωτότυπου, ενώ Shooting Brake αυτοκίνητο θα βγάλει και η McLaren. Και η μεγάλη απορία που έχω εγώ, αλλά ενδεχομένως και εσύ, είναι αν όντως ο κόσμος μας χρειάζεται πλέον τέτοια, άσχημα μοντέλα, αν εξαιρέσουμε ασφαλώς την FF. Τι έχουν να προσφέρουν στους ιδιοκτήτες τους, εκτός από τους μεγάλους χώρους; Shooting Brake με την αρχική έννοια δεν είναι, άρα είναι ακόμη ένα τέχνασμα των εταιριών να αυξήσουν τις πωλήσεις τους; Ποια είναι η δική σου άποψη επί του θέματος;