Η αρχή έγινε με την Ferrari FF και ακολούθησε Mercedes CLS Shooting Brake και από τότε έχουνε φουντώσει οι φήμες που θέλουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να βγάζουν στη παραγωγή αντίστοιχα μοντέλα. Σήμερα μαθαίνουμε ότι τόσο η Porsche όσο και η McLaren ετοιμάζουν αντίστοιχα μοντέλα.

Στην έκθεση του Παρισιού τον Σεπτέμβριο, είναι αρκετά πιθανό να δούμε μια Panamera Shooting Brake Concept, αφού η Porsche θέλει να δει πως θα πάει σε πωλήσεις η CLS Shooting Brake και αργότερα θα αποφασίσει αν θα το βγάλει στη παραγωγή. Αν τελικά πάρει το πράσινο φως, τότε το μοντέλο θα βγει στην αγορά μαζί με την επόμενη γενιά της Panamera το 2015.

Σε ότι αφορά την McLaren, ήδη έχουμε διαβάσει μερικές φήμες γι’αυτή. Θα βασίζεται πάνω στην MP4-12C και θα μπορεί να μεταφέρει 2 -και όχι 4 όπως η Ferrari FF– διαθέτοντας και χώρο αποσκευών. Μηχανικά θα φορά τον V8 twin-turbo 3.8-λίτρων απόδοσης 600 ίππων με 600 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 3 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 330 χλμ/ώρα και αναμένεται να βγει στην αγορά στα τέλη του 2013.

[Πηγή: AutoBild, Focus| Rendering Photo: Theophilus Chin]