Οι Ιταλοί λένε αντίο στις Ferraris λόγω οικονομικής κρίσης

Σχετικά άρθρα

Η Ιταλία ανέκαθεν ήταν μια αγορά που απορροφούσε πολλά supercars, αλλά το “Dolce Vita” των πλούσιων Ιταλών, αποτελεί πλέον παρελθόν, αφού η οικονομική κρίση και το κυνηγητό της Ιταλικής οικονομικής αστυνομίας, έχουνε κάνει τους Ιταλούς επιχειρηματίες να μην αγοράζουν πλέον supercars.

Οι ιταλικές εταιρίες κατασκευής supercars, βλέπε Ferrari, Lamborghini, Pagani, έχουνε τριπλασιάσει τις εξαγωγές τους, αφού μέσα στους πρώτους 5 μήνες του έτους πούλησαν στις αγορές εκτός Ιταλίας, 13.633 αυτοκίνητα. Τα πράγματα εντός των συνόρων όμως δεν πάνε καλά, με τους αναλυτές να δηλώνουν ότι οι πωλήσεις θα παρουσιάσουν πτώση 47%, αφού μέχρι το τέλος του 2012, θα έχουνε πουληθεί μόλις 593 αυτοκίνητα. Οι αναλυτές αναφέρουν ότι τα νούμερα πωλήσεων προ κρίσης, δεν αναμένονται νωρίτερα από το 2016.

Σημαντικό ρόλο στη μη αγορά supercars είναι οι νέοι φόροι που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Μόντι. Για παράδειγμα, ο ιδιοκτήτης μιας Lamborghini Aventador πλέον θα πρέπει να πληρώνει 8.400 ευρώ κάθε χρόνο, 4 φορές περισσότερο σε σχέση με πέρυσι, ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί την Aventador στους δρόμους. Η οικονομική αστυνομία πρόσφατα συνέλαβε έναν Ιταλό 44-χρονο επιχειρηματία, κάτοχο μιας Ferrari F40, ο οποίος είχε να πληρώσει τους φόρους του από το 2006 και στους λογαριασμούς του βρέθηκαν 8 εκατ. ευρώ.

Τα νέα μέτρα έχουνε κάνει τους κατόχους supercars να τα πουλούν όσο όσο, με τους dealers από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ανατολική Ευρώπη, να τα παίρνουν σε τιμή ευκαιρίας.

[Πηγή: Bloomberg | Photo: Paul SKG/Flickr]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...