Η Ferrari και η Maserati είδανε τις πωλήσεις τους στη γειτονική Ιταλία να μειώνονται κατά 51.5% και 70% αντίστοιχα, μέσα στους πρώτους τρεις μήνες του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Federauto, η ένωση εμπορων αυτοκινήτων της Ιταλίας, αντίστοιχος με τον δικό μας ΣΕΑΑ.

Σύμφωνα με το Reuters, η πτώση αυτή των πωλήσεων, οφείλεται στα μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Mario Monti, κάνοντας φορολογικούς ελέγχους στους ιδιοκτήτες των supercars, ενώ έβαλε και πρόσθετο φόρο σε πολυτελή αυτοκίνητα. Ο Filippo Pavan Bernacchi, πρόεδρος της Federauto, δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά έκαναν τους δυνητικούς Ιταλούς πελάτες, να τρομοκρατηθούν και να μην αγοράζουν πλέον αυτοκίνητα.

[Πηγή: Reuters | Photo: Julien Constans/Flickr]

 • freedoom1013

  Μπράβο τους!
  Εύκολη λύση το κυνηγητό των κατόχων supercars. 
  Έχεις Ferrari; Για να δω κατά πόσο πληρώνεις τους φόρους σου και δεν την αγόρασες από τα χιλιάρικα που χρωστάς στο κράτος!

 • Phaethon

  Δεν είναι παράλογο πάντως.

 • alkalk

  αυτο μαλιστα…..οχι σαν στην ελλαντα που τρεμεις την εφορια με ενα 1600ρι… 

 • Constantine

  Μα εγώ νόμιζα όπως μας λένε στα έγκυρα δελτία ειδήσεων πως μόνο οι Ελληνες κλεβουν την εφορία !! Ειναι δυνατόν να κλέβουν και οι αλλοι !!!!!!!!!! Τι εχει να πει η Τρεμη για αυτό ;; 

  Ασε ξέρω δεν θα πει τίποτα ….Ευτυχώς εδώ και 2 χρόνια δεν βλέπω ειδήσεις !!!!