Τι κι αν βρίσκεται 37 βαθμούς μακριά από τον δεύτερο στην κατάταξη, τι κι αν η Ferrari δείχνει δυνατή σε όλους σχεδόν τους αγώνες, ο Fernando Alonso δεν εφησυχάζεται. Ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής και μάλιστα δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν μπορεί να έχει τη λέξη εφησυχασμός στο λεξιλόγιο του. Κι ο Fernando Alonso γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα ότι το φετινό Πρωτάθλημα θα κριθεί σ’αυτούς τους 7 εναπομείναντες περίεργους αγώνες! Λέω περίεργους γιατί αυτή η καμπή του Πρωταθλήματος είναι η πιο κρίσιμη, όχι μόνο φέτος αλλά γενικότερα στο καλεντάρι της FIA!

Ο Ισπανός ήταν ξεκάθαρος:

Είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσουμε αυτή τη διαφορά διότι όλοι θα επιτεθούν στους επόμενους αγώνες. Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει πολύ εύκολα σ’έναν αγώνα, αν αυτός πάει στραβά.Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε τη βελτίωση και τη σκληρή δουλειά, πρέπει να κυνηγήσουμε νίκες.

Κι ενώ πέρσι τέτοια περίοδο η Scuderia προετοιμαζόταν για τη φετινή χρονιά, φέτος όλα έχουν αλλάξει. Ο Alonso είναι στη διεκδίκηση του τίτλου και αποτελεί (τουλάχιστον για μένα) το πρώτο φαβορί για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Μπορεί να εμφανίζεται τυχερός ανά διαστήματα αλλά είναι σταθερός και παλεύει μ’ένα αυτοκίνητο που ίσως δεν είναι το καλύτερο στο Grid μα δεν παύει να είναι ανταγωνιστικό με τον Ισπανό πίσω από το τιμόνι.

Συνεχίζοντας, ο Alonso δήλωσε:

Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε ότι θα βγαίνουμε 4οι, 5οι ή θα ανεβαίνουμε στο βάθρο. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πως θα διατηρήσουμε τη διαφορά, πρέπει να σκεφτόμαστε πως θα πάρουμε περισσότερες νίκες, 37 βαθμοί δεν είναι τίποτα.

Φαίνεται καθαρά ότι ο Ισπανός εμφανίστηκε απόλυτα διαβασμένος μπροστά στα Ισπανικά μέσα ενημέρωσης αλλά απ’την άλλη, δηλώνει προσηλωμένος και πανέτοιμος να φέρει τον τίτλο στη Ferrari και να δώσει χαρά στους Tifosi που περιμένουν επί 4 χρόνια ένα δικό τους παιδί να κατακτήσει το Πρωτάθλημα. Και τι καλύτερο να το κατακτήσει ο Fernando Alonso, ένα πραγματικά δικό τους παιδί!

Και η δική μου ερώτηση, μπορεί ο Fernando Alonso να δώσει χαρά στους Tifosi; Για να δούμε …!

[Πηγή: GMM]