Η GM περικόπτει 1.000 θέσεις εργασίες της Opel

Σχετικά άρθρα

Η GM, μέσα στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Opel, ώστε η Γερμανική εταιρία να γίνει ξανά κερδοφόρα, σχεδιάσει να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων στα κεντρικά της Opel στο Russelsheim κατά 30%. Αυτό ισοδυναμεί σε 1.000 θέσεις εργασίας, με τους υπαλλήλους είτε να φεύγουν “εθελοντικά” είτε θα απολυθούν.

Η GM δικαιολογεί την κίνηση αυτή ότι είναι μέρος του 10-ετους πλάνου της, το οποίο το ονομάζει “Drive Opel 2022” που στόχο έχει η Opel να γίνει “πιο ευέλικτη και πιο ευκίνητη”. Ο νέος πρόεδρος της Opel, Stephen Girsky, τον Ιούλιο είχε ακουστεί ότι θέλει να περικόψει 2.400 θέσεις με τους 500 να είναι υψηλόβαθμα στελέχη που ο καθένας πληρώνεται με €100.000 ετησίως.

Στις σχετικές ειδήσεις, η GM κατοχύρωσε το όνομα “Z28”, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε μια ακόμη έκδοση της Camaro, η οποία θα τοποθετηθεί κάτω από την ZL1, και ίσως αντικαταστήσει την Camaro SS.

[Πηγή: Reuters, GM Authority, Camaro5]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Frontera

Λίγες ημέρες μετά την διαρροή, η Opel παρουσίασε το νέο Frontera. Πρόκειται για ένα μικρό B-SUV που αντικαθιστά το Crossland και θα προσφέρεται με...

Αυτό είναι το νέο Opel Frontera

Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του Opel Frontera, με το νέο μικρό B-SUV να παρουσιάζεται μέσα στο επόμενο διάστημα. Το νέο Frontera, ως διάδοχος του...