Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μόλις 750 ευρώ [w/video]

Σχετικά άρθρα

O Munther al-Qassas από τη τη Γάζα της Παλαιστίνης κατασκεύασε ένα ηλεκτρικό όχημα. Ο 32-χρονος χρειάστηκε μόλις 750 ευρώ για να το κατασκευάσει και το όχημα το χρησιμοποιεί ως ταξί. Με την κίνηση αυτή θα εξοικονομούσε όχι μόνο χρήμα, αλλά και το χρόνο της αναμονής στις ουρές των πρατηρίων βενζίνης. Τα μειονεκτήματα του “πράσινου” ταξί; Μπορεί να μεταφέρει μέχρι δύο άτομα και πρέπει να φορτιστεί για πέντε ώρες ώστε να αποκτήσει αυτονομία τεσσάρων. Τουλάχιστον είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένα υλικά.

Παρότι κάτοχος πτυχίου στις Πολιτικές Επιστήμες, ο al-Qassas κατασκεύασε μόνος το όχημά του, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά. Επέλεξε να κατασκευάσει τον σκελετό από ξύλο, ενώ προμηθεύτηκε ελαστικά από μια παρακείμενη…μάντρα. Το ταξί του αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 20 χλμ/ώρα, η οποία είναι αρκετή για τις μετακινήσεις στην πόλη.

Μιλώντας στο AFP, ο πολυμήχανος ταξιτζής δήλωσε ότι φιλοδοξία του είναι να καταστήσει τη Γάζα αυτάρκη ενεργειακά, όπως και να κατασκευάσει ένα ηλιακό αυτοκίνητο. Ωστόσο, παραδέχεται πως στη Δύση θα είχε περισσότερες ευκαιρίες να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του.

Σκέφτηκα να κατασκευάσω ένα αυτοκίνητο το οποίο θα ταιριάζει στις συνθήκες που επικρατούν στη Γάζα, κυρίως σε ό,τι αφορά την κρίση καυσίμων, που αναγκάζει τους πολίτες να περιμένουν για ώρες στα πρατήρια και να πληρώνουν μεγάλα ποσά για καύσιμα.

Χρειαζόμαστε καθοδήγηση και ενθάρρυνση εδώ, κανείς δεν ενδιαφέρεται να ενθαρρύνει τα νέα παιδιά ώστε να σπουδάσουν θετικές επιστήμες και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.

[Πηγή: inhabitat, inquirer | Thanks for the tip, Μπάμπη]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Stellantis επενδύει €100 εκατ. για νέα μπαταρία του Fiat 500e

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μιας νέας μπαταρίας για το Fiat 500e, που θα αυξήσει την αυτονομία...

Genesis G80 EV Magma Concept

Στο περίπτερο της Genesis στην έκθεση του Πεκίνου βρίσκεται το G80 EV Magma Concept, με το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από το νέο bodykit κατασκευασμένο...

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...