Το Ford Transit Custom νικητής του “International Van of the Year” [w/video]

Σχετικά άρθρα

Το νέο Ford Transit Custom ανακηρύχθηκε “International Van of the Year 2013” – το τέταρτο μέλος της οικογένειας Transit που κερδίζει τον περίοπτο τίτλο – στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου (IAA) στο Αννόβερο.

Το Transit Custom συγκέντρωσε 117 βαθμούς με άριστα το 133, περισσότερους από όσους έλαβαν μαζί το δεύτερο στην κατάταξη Dacia Dokker και το τρίτο Mercedes-Benz Citan. Ακολουθώντας τα βήματα των Transit (2001), Transit Connect (2003) και Transit (2007) πέτυχε μία τέταρτη νίκη-ρεκόρ για την οικογένεια Ford Transit στην 22-ετή ιστορία του θεσμού. Η Barb Samardzich, vice president, Product Development, Ford Ευρώπης.

Το Transit Custom είναι ένας νέος τύπος van 1t – ακούραστο και πρακτικό, ελκυστικό στην εμφάνιση και απολαυστικό στην οδήγηση. Ο συνδυασμός της θρυλικής αντοχής και οικονομίας Transit με την αισθητική και τα χαρακτηριστικά ενός επιβατικού αυτοκινήτου ήταν δύσκολο εγχείρημα, αλλά οι μηχανικοί μας τα κατάφεραν. Είμαστε περήφανοι που οι προσπάθειές τους αναγνωρίζονται με ένα τόσο σημαντικό βραβείο.

Ο Pieter Wieman, πρόεδρος της επιτροπής International Van of the Year ανέφερε:

Το νέο Transit θέτει νέα πρότυπα σε ό,τι αφορά το στυλ, την οδηγησιμότητα και την ικανότητα μεταφοράς φορτίου. Η Ford κατάφερε να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο ελαφρύ van βασισμένο στην παγκόσμια CV πλατφόρμα της με τη συμβολή προηγμένων συστημάτων μετάδοσης κίνησης και πλαισίου.

Το van έχει εξωτερικά/εσωτερικά χαρακτηριστικά και οδηγική συμπεριφορά επιβατικού αυτοκινήτου, παραμένει όμως ένα άκρως λειτουργικό και πρακτικό όχημα. Η Ford έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας του νέου μοντέλου, όπως και στη μείωση του κόστους ιδιοκτησίας

Οι πωλήσεις του νέου Transit Custom ξεκινούν τώρα στις σημαντικότερες Ευρωπαϊκές αγορές.

[Πηγή: Ford]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Το Νέο Ford Transit Custom Νικητής του Τίτλου  ‘International Van of the Year’

Η Κριτική Επιτροπή Εκθειάζει την Ποιότητα Επιβατικού Αυτοκινήτου και το Χαμηλό Κόστος Ιδιοκτησίας

  • Το νέο Ford Transit Custom ανακηρύσσεται ‘International Van of the Year’ στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου (ΙΑΑ) στο Αννόβερο
  • Το Transit Custom συγκεντρώνει 117 βαθμούς με άριστα το 133
  • Το νέο Transit Custom είναι το τέταρτο Transit που κερδίζει το βραβείο, ακολουθώντας τα βήματα των Transit (2001), Transit Connect (2003) και Transit (2007)
  • Επιτροπή 24 δημοσιογράφων του ειδικού Τύπου εκθειάζει το νέο Transit Custom για το στυλ, την οδηγησιμότητα, την ικανότητα μεταφοράς φορτίου, τα χαρακτηριστικά ασφάλειας και το χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας του

ΑΝΝΟΒΕΡΟ, Γερμανία, 18 Σεπ., 2012 – Το νέο Ford Transit Custom ανακηρύχθηκε “International Van of the Year 2013” – το τέταρτο μέλος της οικογένειας Transit που κερδίζει τον περίοπτο τίτλο – στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου (IAA) στο Αννόβερο.

Το Transit Custom συγκέντρωσε 117 βαθμούς με άριστα το 133, από μία επιτροπή 24 δημοσιογράφων του ειδικού Τύπου, περισσότερους από όσους έλαβαν μαζί το δεύτερο στην κατάταξη Dacia Dokker και το τρίτο Mercedes-Benz Citan.

Ακολουθώντας τα βήματα των Transit (2001), Transit Connect (2003) και Transit (2007) πέτυχε μία τέταρτη νίκη-ρεκόρ για την οικογένεια Ford Transit στην 22-ετή ιστορία του θεσμού.

«Το Transit Custom είναι ένας νέος τύπος van 1t – ακούραστο και πρακτικό, ελκυστικό στην εμφάνιση και απολαυστικό στην οδήγηση» δήλωσε η Barb Samardzich, vice president, Product Development, Ford Ευρώπης.

«Ο συνδυασμός της θρυλικής αντοχής και οικονομίας Transit με την αισθητική και τα χαρακτηριστικά ενός επιβατικού αυτοκινήτου ήταν δύσκολο εγχείρημα, αλλά οι μηχανικοί μας τα κατάφεραν» πρόσθεσε. «Είμαστε περήφανοι που οι προσπάθειές τους αναγνωρίζονται με ένα τόσο σημαντικό βραβείο».

Το βραβείο του 2013 δόθηκε μετά την πρώτη ημέρα Τύπου της Έκθεσης στο Αννόβερο. Το νέο Transit Custom που εκτίθεται στο περίπτερο της Ford αντιπροσωπεύει μία εντελώς νέα γενιά επαγγελματικών οχημάτων 1t, δίπλα στο νέο Transit και το νέο Transit Connect. Η Ford πρόσφατα αποκάλυψε ότι εφαρμόζοντας τη στρατηγική παγκόσμιας πλατφόρμας της, σκοπεύει να ανασχεδιάσει πλήρως ολόκληρη τη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων της για την Ευρώπη στην επόμενη διετία.

Το Transit Custom διαθέτει κορυφαία ικανότητα μεταφοράς φορτίου, με αρκετά καινοτόμα χαρακτηριστικά στο χώρο φόρτωσης όπως άνοιγμα στο διαχωριστικό για τη μεταφορά μεγάλων φορτίων και ενσωματωμένη σχάρα οροφής που αναδιπλώνεται όταν δεν χρησιμοποιείται. Ο οδηγός ωφελείται επίσης από τις τελευταίες τεχνολογίες όπως τα συστήματα Lane Keeping Aid και Ford SYNC.

Ο βελτιωμένος 2.2 Duratorq TDCi diesel που διατίθεται με Auto-Start-Stop προσφέρει κορυφαία κατανάλωση και εκπομπές ρύπων από 174 γραμμ./χλμ., ενώ το κόστος ιδιοκτησίας μειώνεται περισσότερο χάρη στα μεγαλύτερα διαστήματα στην κατηγορία, κάθε δύο χρόνια /50.000 km.*

«Το νέο Transit θέτει νέα πρότυπα σε ό,τι αφορά το στυλ, την οδηγησιμότητα και την ικανότητα μεταφοράς φορτίου» δήλωσε ο Pieter Wieman, πρόεδρος της επιτροπής International Van of the Year. «Η Ford κατάφερε να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο ελαφρύ van βασισμένο στην παγκόσμια CV πλατφόρμα της με τη συμβολή προηγμένων συστημάτων μετάδοσης κίνησης και πλαισίου.

«Το van έχει εξωτερικά/εσωτερικά χαρακτηριστικά και οδηγική συμπεριφορά επιβατικού αυτοκινήτου, παραμένει όμως ένα άκρως λειτουργικό και πρακτικό όχημα. Η Ford έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας του νέου μοντέλου, όπως και στη μείωση του κόστους ιδιοκτησίας» δήλωσε ο Wieman.

Οι πωλήσεις του νέου Transit Custom ξεκινούν τώρα στις σημαντικότερες Ευρωπαϊκές αγορές.

* Όλες οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 σε γραμ./χλμ. προέρχονται από επίσημες δοκιμές σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 93/116/EC. Οι αναφερόμενες τιμές κατανάλωσης βασίζονται στην Ευρωπαϊκή Οδηγία Οικονομίας Καυσίμου EU 80/1268/EEC και διαφέρουν από τα αποτελέσματα κατανάλωσης του κύκλου οδήγησης σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Σχετικά με τη Ford Motor Company

Η Ford Motor Company, ηγέτης της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας με έδρα στο Dearborn, Mich., κατασκευάζει ή διανέμει αυτοκίνητα σε έξι ηπείρους. Έχοντας περίπου 168.000 εργαζόμενους και 65 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο, οι αυτοκινητιστικές μάρκες της εταιρίας περιλαμβάνουν τις Ford και Lincoln. Η εταιρία παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω της Ford Motor Credit Company. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Ford, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστότοπο http://corporate.ford.com/.

Η Ford Ευρώπης είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, πώληση και συντήρηση οχημάτων μάρκας Ford σε 51 ανεξάρτητες αγορές ενώ απασχολεί περίπου 66.000 άτομα. Επιπλέον της Ford Motor Credit Company, οι δραστηριότητες της Ford Ευρώπης περιλαμβάνουν το Ford Customer Service Division για την υποστήριξη των πελατών και 22 εγκαταστάσεις παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των κοινοπραξιών. Τα πρώτα αυτοκίνητα Ford έφτασαν στην Ευρώπη το 1903 – τη χρονιά που ιδρύθηκε η Ford Motor Company. Η Ευρωπαϊκή παραγωγή ξεκίνησε το 1911.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Kia EV9 παγκόσμιο αυτοκίνητο της χρονιάς

Το Kia EV9 εκτός από φετινό γυναικείο αυτοκίνητο της χρονιάς κατέκτησε και το βραβείο του παγκόσμιου αυτοκινήτου της χρονιάς όπως και τον τίτλο του...

Το Ford Mustang το best-seller σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Ford Mustang παραμένει το best seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η χώρα που το μοντέλο...

Οι τιμές του ηλεκτρικού Ford Explorer

Διαθέσιμο για παραγγελία είναι από σήμερα το νέο Ford Explorer, με το ηλεκτρικό SUV να προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, τις Style και Premium και...

Απόκτησε το Ford Kuga PHEV με μηνιαίο μίσθωμα 349 ευρώ

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως το Ford Kuga PHEV έχει κατακτήσει την κορυφή των πωλήσεων στην κατηγορία των plug-in υβριδικών μοντέλων στην...
Autoblog.gr