Η αγωνιστική ομάδα της Citroen, ανακοίνωσε στα πλαίσια της έκθεσης του Παρισιού ότι ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Sebastian Loeb, ο οποίος είναι επικεφαλής και οδεύει προς το ένατο συνεχόμενο τίτλο, δεν θα λάβει μέρος σε όλους τους αγώνες της επόμενης σεζόν.

Ο 38-χρονος Γάλλος, που είχε δηλώσει παλιότερα ότι θέλει να αποχωρήσει από την ενεργό δράση στο αποκορύφωμα της καριέρας του, θα συμμετάσχει επιλεκτικά σε κάποιους από τους 13 αγώνες της επόμενης σεζόν, ξεκινώντας από το θρυλικό Ράλι Μόντε Κάρλο, το οποίο ανοίγει την σεζόν 2013 μεταξύ 15 και 20 Ιανουαρίου.

Αυτή τη στιγμή ο Loeb προηγείται στη βαθμολογία του παγκοσμίου πρωταθλήματος με 219 βαθμούς, 61 μπροστά από τον Φιλανδό ομόσταβλό του Mikko Hirvonen, με τρεις αγώνες να απομένουν.

Ο Hirvonen θα προαχθεί αυτομάτως ως πρώτος οδηγός της Citroen και θα περιμένουμε για ανακοίνωση της ομάδας ποιο οδηγικό δίδυμο θα είναι μαζί του. Ο οδηγός από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Khaleed Al-Qassimi, θα συνεχίσει να οδηγεί το Citroen DS3 WRC,

Η κίνηση αυτή συνάδει με τη πολιτική μείωσης του budget και του λειτουργικού κόστους της ομάδας και παράλληλα με την υπογραφή συμφωνίας με το Abu Dhabi, η ομάδα θα συνεχίσει να συμμετέχει στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες. 

[Πηγή: Citroen WRT | Photo Credit: REUTERS/Stoyan Nenov | Thanks for the tip, Μπάμπη]