Οι θεατές του Διεθνούς Σιρκουί για Καρτ και οι ξένοι οδηγοί που έλαβαν μέρος για πρώτη φορά στη μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Πάτρας, συμφώνησαν ότι η φετινή διοργάνωση τα είχε όλα: Ρεκόρ συμμετοχών, έντονο συναγωνισμό ανάμεσα στους οδηγούς για καρτ και τους ποδηλάτες που έλαβαν στο ποδηλατικό Σιρκουί πόλης, απίστευτο θέαμα ακροβατικών και πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων.
Το μόνο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι διοργανωτές ήταν οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Παρόλα αυτά, οι πρωταγωνιστές του διημέρου (συμμετέχοντες οδηγοί με την τεχνική τους υποστήριξη, οι ποδηλάτες που έλαβαν μέρος στο Σιρκουί ποδηλασίας πόλης, οι ομάδες των παράλληλων δράσεων και οι διοργανωτές) έβαλαν τα δυνατά τους και το κοινό έδωσε βροντερό «παρών», ειδικά σήμερα Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

Στα κέρδη της φετινής διοργάνωσης θα πρέπει να συνυπολογιστεί ο αυξημένος αριθμός ξένων οδηγών, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Davide Fore από την Ιταλία. Ο ίδιος δήλωσε ενθουσιασμένος από τις συνθήκες του αγώνα (εντός πόλης), το κοινό που κατέκλυσε τους δρόμους και το επίπεδο της διοργάνωσης. Σημείωσε ότι είναι πολύ θετικό να διοργανώνονται αγώνες για καρτ σε μια όμορφη πόλη όπως η Πάτρα και διαβεβαίωσε την Οργανωτική Επιτροπή και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ότι θα συστήσει σε συναθλητές του να λάβουν μέρος σε μια από τις προσεχείς διοργανώσεις του P.I.C.K. Στο περιθώριο του αγώνα υπήρχε και μια ειδική έκθεση με ιστορικά και αγωνιστικά αυτοκίνητα. Αναλυτικά οι νικητές κάθε κατηγορίας ήταν οι εξής:

  • Κατηγορία Μίνι: Κωνσταντίνος (6.38.325), Αλέξανδρος Λειβασιανός (6.38. 811), Αλέξανδρος Ντάρσι (6.49.330).
  • Κατηγορία Loux: Ιωάννης Σουλάνης (5.27.375), Πλάτωνας Μαρλαφέκας (5.35.923), Κωνσταντίνος Περώνης (5.42.081. )
  • Κατηγορία Master: Vermeulen Kenny (9.50.563), Κωνσταντίνος Μαϊτος (9.52.849), Νίκος Ιωάννου (9.55.754).
  • Κατηγορία Super: Σέρκος Μοβσεσιάν (37.378), Στέφανος Καμιτσάκης (37.394), Αναστάσιος Μπέκος (37.554).

[Πηγή: PICK | Thanks for the tip, Θοδωρή]