Video: Ο Jay Leno οδηγεί το μοναδικό Lexus LFA Spyder

Σχετικά άρθρα

Ο Jay Leno βρέθηκε στο εργοστάσιο της Lexus στη πόλη Motomachi της Ιαπωνίας, ώστε να δει από κοντά το πως η Lexus κατασκευάζει το LFA. Στο εργοστάσιο δουλεύουν περισσότερα από 170 άτομα ώστε να δημιουργήσουν το χειροποίητο LFA το οποίο αποτελείται συνολικά από 15.000 κομμάτια με το 65% εξ αυτών να είναι από carbon έτσι ώστε το supercar να είναι δυνατό, άκαμπτο αλλά και ελαφρύ. Μάλιστα θα δεις και το μηχάνημα που “υφαίνει” τα carbon κομμάτια του LFA.

Ο Leno μάλιστα στη πίστα Fuji Speedway είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και το μοναδικό ανοικτό LFA και μας διαβεβαιώνει ότι η Lexus δεν προτίθεται τελικά να το βγάλει στη παραγωγή. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί για έναν πολύ καλό πελάτη της Lexus, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Να θυμίσω ότι το LFA φορά έναν ατμοσφαιρικό V10 4.8 λίτρων απόδοσης 552 ίππων στις 9.000 σ.α.λ με 480Nm ροής στις 6.800 σ.α.λ (το 90% είναι διαθέσιμο από τις 3.700 σ.α.λ). Επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 3.7 δευτ. προτού αγγίξει τα 325 χλμ/ώρα ανέρχεται η τελική του ταχύτητα.

Όσο και αν σου ακούγεται παράξενο κατά τη διάρκεια κατασκευής ενός και μόνο LFA τυπώνονται 3.500 log σελίδες, ενώ οι οδηγίες συναρμολόγησης ξεπερνούν τις 300 σελίδες! Η Lexus κρατά τα log σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου τα χρειαστεί κάποια στιγμή στο μέλλον.

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Τέλος τα Lexus LC και RC στην Ευρώπη

Η Lexus αφαίρεσε τα LC και RC από τους τιμοκαταλόγους της στην Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι η premium ιαπωνική εταιρία πλέον πουλά μόνο...