Η Skoda θα παρουσιάσει επίσημα τη νέα Octavia τον Νοέμβριο και τώρα ένα μουλάρι της πιάστηκε να γράφει χιλιόμετρα -που αλλού- στο Nurburgring. Οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν από τις αρχές του 2013 και θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα MQB του VW Group, την ίδια που χρησιμοποιούν ήδη τα Audi A3, Seat Leon και Golf 7.

Η νέα Octavia θα είναι ελαφρύτερη και ελαφρώς μεγαλύτερη από τη τωρινή γενιά. Θα έχει μήκος κοντά στα 4,8 μέτρα, έχοντας μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 25 mm, έτσι ώστε να διαχωρίζεται από το Rapid. H Skoda θέλει την Octavia να την ανεβάσει κατηγορία αλλά οι βασικές εκδόσεις της θα παραμείνουν στην ίδια φιλοσοφία, δίνοντας χώρους σε χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Θα υπάρχουν high-end εκδόσεις, οι οποίες θα είναι ακριβές, αλλά θα είναι καλά εξοπλισμένες.

Μηχανικά αναμένεται να φορά τους ίδιους κινητήρες με αυτούς που φορά το νέο VW Golf. Έτσι περιμένουμε μια γκάμα TSI και TDI κινητήρων όπου ανάμεσα τους θα συναντάμε τον 1.400αρη TSI με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων καθώς και τον νέο 1.600αρη TDI. Η δυνατή έκδοση RS θα φορά τον 2,0-λιτρο TSI EA888, ο οποίος θα τοποθετηθεί και στο νέο Golf GTI, ο οποίος θα αποδίδει κοντά στα 220 άλογα.

Bonus! Δες και τον Andreas Mikkelsen, οδηγός αγώνων της Skoda, να απαντά σε μερικές ερωτήσεις ενώ τρέχει μέσα σε μια πίστα.

[Πηγή: AutoExpress]