Τραγικό δυστύχημα συνέβη σήμερα το το πρωί στη Νέα Κηφισιά στις 08:10, στο ρέμα της Χελιδονούς, όταν ένα επιβατικό αυτοκίνητο τράκαρε με ένα σχολικό λεωφορείο των εκπαιδευτηρίων Αναγέννηση/Αντωνόπουλου. Νεκρό ανασύρθηκε το παιδί που επέβαινε στο Ι.Χ. μαζί με τη μητέρα του. Το άτυχο αγόρι εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο “Παίδων Αγλαΐα Κυριακού”.

Σοβαρά τραυματισμένη είναι η οδηγός του ΙΧ και μητέρα του παιδιού, ενώ από το τροχαίο διακομίσθηκαν τραυματισμένα ακόμη τέσσερα άτομα, 3 παιδιά ελαφρά τραυματισμένα και η συνοδός, η οποία είναι βαριά τραυματισμένη. Η μητέρα του παιδιού και η συνοδός του σχολικού λεωφορείου, διακομίστηκαν στο Γενικό Κρατικό Αθηνών Γ. Γεννηματάς, με την μητέρα να νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στο σχολικό επέβαιναν συνολικά 19 παιδιά, ο οδηγός και η συνοδός τους. Κανένα από τα τραυματισμένα παιδιά του σχολικού δεν διατρέχει κίνδυνο, καθώς φέρουν στο σώμα τους μόνο αμυχές. Οι τραυματίες μαθητές μάλιστα, δεν θέλησαν καν να μεταφερθούν σε νοσοκομείο, ενώ το ΕΚΑΒ βρίσκεται στο σχολείο για προληπτικές εξετάσεις.

Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικοί της Τροχαίας που ερευνούν τα αίτια του ατυχήματος, καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι πληροφορίες μιλούν ότι η οδηγός του Ι.Χ. έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με το σχολικό. Το αγοράκι καθόταν στο πίσω κάθισμα και από τη σύγκρουση χτύπησε στο κεφάλι.