Μετά και την ολοκλήρωση του Ιαπωνικού Grand Prix, η Ferrari έμεινε απόλυτα ευχαριστημένη από την απόδοση του Felipe Massa και η υπογραφή δεν άργησε να έρθει. Ο Felipe Massa παραμένει στη Ferrari και το 2013. Τι σημαίνει, όμως, αυτή η παραμονή για τον ίδιο; Ας δούμε τι δήλωσε:

Είμαι πολύ ικανοποιημένος μ’αυτή τη συμφωνία. Η Ferrari είναι η οικογένεια μου στη Formula 1. Πάντα οδηγούσα αυτοκίνητα με κινητήρες που κατασκευάζονται στο Maranello. Δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου να οδηγεί οτιδήποτε άλλο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Luca di Montezemolo και τον Stefano Domenicali. Πίστεψαν και πιστεύουν σε μένα, είχα την απόλυτη στήριξη τους, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές μου. Οι Tifosi μπορούν να παραμείνουν ήσυχοι, θα κάνω τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Αναμφίβολα, ο Βραζιλιάνος έχει πλέον ηρεμήσει και σίγουρα θα παλέψει στους επόμενους αγώνες, ούτως ώστε να βοηθήσει τον Fernando Alonso να κατακτήσει το Πρωτάθλημα αλλά και να διατηρήσουν τη Ferrari στη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών ή αν τα καταφέρουν να κάνουν ακόμα και την έκπληξη με το 2 στα 2. Απ’εκεί και πέρα, ανάλογη ικανοποίηση υπάρχει και στο στρατόπεδο της Ferrari με τον Stefano Domenicali να δηλώνει:

Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με αυτή την ανανέωση. Ο Felipe αποτελεί μέρος της οικογένειας της Ferrari κι έχει αποδείξει (ξανά) αυτό το διάστημα ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός. Αυτό είναι που ζητάμε από τον οποιονδήποτε οδηγό που κρατάει στα χέρια του ένα τιμόνι της Ferrari. Ο Felipe, πρέπει να νιώθει ασφαλής και σίγουρα μ’αυτή την ανανέωση του αποδείξαμε ότι πιστεύουμε σ’αυτόν και σίγουρα γνωρίζει πως πρέπει να επιστρέψει αυτή την αναγνώριση στην ομάδα.

Μεγάλες δηλώσεις από το Maranello και η Ινδία δεν είναι μακριά. Μπορεί ο Felipe Massa να παίξει καθοριστικό ρόλο στο Πρωτάθλημα ή απλά εξασφάλισε μία θέση για την επόμενη χρονιά; Λίγες ώρες έχουν μείνει πριν τις πρώτες αναγνωριστικές στροφές στην Ινδία. Felipe, μπορείς;

[Πηγή: Ferrari | Photo Copyright: Ercole Colombo]