Η Nissan είχε ανακοινώσει ότι το Deltawing επιστρέφει στην αγωνιστικά δράση, μετά την άτυχη στιγμή που είχε στον 24-ωρο αγώνα του Le-Mans, αφού θα τρέξει στον αγώνα Road Ατλάντα (17-20 Οκτωβρίου) του American Le Mans Series (ALMS) και τώρα η εταιρία, ανακοίνωσε ότι το πρωτότυπο αγωνιστικό, θα έχει πλήρη εμπλοκή στο πρωτάθλημα 2013 του ALMS.

Το αγωνιστικό έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία της Nissan, της Highcroft Racing και της All American Racers και θα τρέξει στο φετινό Le Mans. Φορά έναν turbo 1.600αρη κινητήρα της Nissan τεχνολογίας DIG-T (Direct Injection Gasoline – Turbocharged) άμεσου ψεκασμού απόδοσης 300 ίππων.

Αν δεν σου ακούγονται πολλά σαν άλογα, θα σου πω ότι το αυτοκίνητο ζυγίζει μόλις 475 κιλά και έτσι μπορεί να πιάσει τελική μεγαλύτερη των 322 χλμ/ώρα. Έχει το μισό βάρος και την μισή αεροδυναμική αντίσταση από ένα συμβατικό αγωνιστικό και γυρίζει στο Le Mans γρηγορότερα από τα LMP2 αγωνιστικά και λίγο αργότερα από αυτά της LMP1.

To αγωνιστικό λειτουργεί ως demo car για νέες τεχνολογίες που θα περάσουν μέσα στα επόμενα χρόνια στα αυτοκίνητα παραγωγής. Τον σχεδιασμό του τον έχουν αναλάβει οι Dan Gurney, Don Panoz, Ben Bowlby και το Michelin Special invitation. Οδηγοί του είναι οι Marino Franchitti και Michael Krumm.

[Πηγή: American Le Mans Series]