Ferrari: “Ώρα για αντ-επίθεση!”

Σχετικά άρθρα

Οι κόκκινοι του Maranello βρίσκονται στη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών και ο Fernando Alonso στη δεύτερη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος οδηγών. Η μοναδική λέξη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο λεξιλόγιο των ανθρώπων της Ιταλικής ομάδας είναι η επίθεση! Η Ferrari κατάφερε να χάσει το προβάδισμα των 42 βαθμών που απέκτησε ο Fernando Alonso μετά τον αγώνα στη Monza και πλέον ο Ισπανός καλείται να κυνηγήσει τον Sebastian Vettel. Ο αρχισχεδιαστής της Ferrari, Νικόλας Τομπάζης, μίλησε για τον επικείμενο αγώνα στην Ινδία και όχι μόνο.

Εφόσον βρισκόμαστε στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου, οφείλουμε να συνεχίσουμε την ανάπτυξη του μονοθεσίου μας. Δεν απολαμβάνουμε πλέον το πλεονέκτημα στη βαθμολογία άρα πρέπει ν’αλλάξουμε στρατηγική. Πρέπει να έχουμε επιθετική προσέγγιση σ’αυτό που πάμε να κάνουμε, ούτως ώστε να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τις αναβαθμίσεις που φέραμε και να κλείσουμε τη διαφορά από την πρώτη θέση. Εύχη μας, να φέρουμε σπίτι τους 2 τίτλους για τους οποίους θα παλέψουμε.

Ως γνωστόν, η Scuderia ξεκίνησε άσχημα το Πρωτάθλημα με μόνο μία νίκη μέχρι τους αγώνες στην Ευρώπη, εκεί όπου ο Fernando Alonso κέρδισε το Ευρωπαϊκό και το Γερμανικό Grand Prix. Απ’εκεί και πέρα, η Red Bull ανέβασε απόδοση και κατάφερε στους τελευταίους 3 αγώνες να κλείσει τη διαφορά και να πάρει την πρώτη θέση και στο Πρωτάθλημα οδηγών. Ο Νικόλας Τομπάζης τοποθετήθηκε και επί αυτού:

Θα έλεγα ότι έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα για το πως κύλησε η φετινή χρονιά. Ως συνολική εικόνα μπορώ να πω ότι είμαστε ευχαριστημένοι, είμαστε ακόμα στη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος. Ξεκινήσαμε καλύτερα από τους ανταγωνιστές μας αλλά καταφέραμε ν’ανταπεξέλθουμε. Στους τελευταίους αγώνες είχαμε κάποια άσχημα αποτελέσματα με αποτέλεσμα να βρεθούμε σ’αυτή τη θέση που είμαστε τώρα.

Αδιαπραγμάτευτα, η Ιταλική ομάδα έχει ένα μικρό μειονέκτημα σε σχέση με τον Sebastian Vettel και ο αγώνας στην Ινδία είναι υψίστης σημασίας. Με νίκη, ο Fernando Alonso βάζει πλώρη για αντεπίθεση και κατάκτηση του Πρωταθλήματος, με οτιδήποτε άλλο, ο Sebastian Vettel μάλλον είναι Πρωταθλητής. Η Ινδία είναι μόλις μερικά 24-ωρα μακριά, μπορεί ο Fernando Alonso ή όχι; Περιμένω και τις δικές σας απόψεις.

[Πηγή: Ferrari | Photo Copyright: Ercole Colombo]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...