Η Γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει το χέρι στη τσέπη ώστε να σώσει την PSA Peugeot Citroen. Η γαλλική κυβέρνηση θα δώσει 7 δις ευρώ με αντάλλαγμα να μην γίνουν οι 8.000 απολύσεις και να ενισχυθεί η επιρροή της στο μηχανισμό αποφάσεων της εταιρείας.

Το κράτος της Γαλλίας θα αποκτήσει μια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, ενώ θα συσταθεί και μια ανεξάρτητη επιτροπή, η οποία θα έχει το δικαίωμα άσκησης βέτο για κάθε σημαντική τροποποίηση των δραστηριοτήτων του PSA Group. Παράλληλα, η PSA θα πρέπει να παγώσει τη διαδικασία αποκοπής μερισμάτων και το δικαίωμα αγοράς μετοχών από τα υψηλόβαθμα στελέχη του.

H PSA πήρε την διαβεβαίωση της γαλλικής κυβέρνησης ότι θα στηρίξει τη χρηματοδοτική τράπεζα του ομίλου, ενώ η PSA βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για την αναχρηματοδότηση του χρέους του, ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η συμφωνία με τη γαλλική κυβέρνηση πρόκειται να οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες με το γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, το οποίο κατέχει ένα σημαντικό ποσοστό μετοχών της Volkswagen, δήλωσε ότι πρόκειται να σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια διάσωσης του PSA Group, που ενδεχομένως θα παραβιάζει τους κοινοτικούς κανόνες.

[Πηγή: Reuters | Photo Copyright: JOCARD/AFP/GettyImages]