Το ότι η Ευρωπαική αγορά αυτοκινήτου -και όχι μόνο- βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων 20 ετών, είναι κάτι που πλέον λίγο ή πολύ όλοι το γνωρίζουμε. Οι εταιρίες έχουν επιδοθεί σε μια κούρσα ώστε να δημιουργήσουν, όσο γρηγορότερα μπορούν, όλο και περισσότερα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, αφού η τιμή της βενζίνης στην Ευρώπη, πλέον είναι ακριβότερη -περίπου- και από έναν καλό καφέ στη Γλυφάδα.

Η Bugatti ωστόσο δεν ανήκει σε μια από αυτές τις εταιρίες, αφού στόχος της δεν είναι να κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά πραγματικά hypercar. Σύμφωνα με το Automobilemag η Γαλλική εταιρία ετοιμάζει την Super έκδοση της Veyron, η οποία θα αποδίδει 1.600 άλογα. Φυσικά θα είναι κατασκευασμένη από carbon και μηχανικά ίσως ο 8,0-λιτρος κινητήρας του θα αντικατασταθεί από έναν ακόμη μεγαλύτερο, 9,6-λίτρων.

Θα ζυγίζει 250 κιλά λιγότερα από την Supersport, κάνοντας την να ζυγίζει μόλις 1.600 κιλά, έχοντας έτσι αναλογικά κιλών/ίππο 1:1! Με τα 400 άλογα περισσότερα από την Supersport, η SuperVeyron θα μπορεί να πιάσει τελική ταχύτητα 463 χλμ/ώρα κάνοντας τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 1,8 δευτερόλεπτα.

Θα βγει σε άκρως περιορισμένη παραγωγή με κόστος κτίσης κοντά στα 2.5 εκατ. ευρώ (1,93 εκατ. ευρώ). Καλό βράδυ! Πάμε να την ονειρευτούμε τώρα παρέα!

[Πηγή: Automobilemag | Thanks for the tip, Μιχάλη]