Mercedes A45 AMG, έτοιμη να βγει στην αγορά

Σχετικά άρθρα

Η Mercedes έδωσε μερικές νέες pre-production φωτογραφίες της A45 AMG. Με το αυτοκίνητο αυτό, η Mercedes στοχεύει σε ένα ηλικιακό κοινό μεταξύ 30 και 45 ετών, πολύ νεότερους από τους συνήθεις κατόχους ενός AMG αυτοκινήτου.

Κάτω από το καπό, το αυτοκίνητο θα φορά έναν νέο 2.0-λιτρο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα, με κωδική ονομασία M270 Evo, που διαθέτει ειδική κυλινδροκεφαλή, ένα μοναδικό σύστημα εισαγωγής και μερικές ακόμη αλλαγές. Θα αποδίδει 350 άλογα με 450 Nm ροπής και στόχος της AMG, σύμφωνα με τον επικεφαλή ανάπτυξης της εταιρίας Tobias Moers, είναι να έχουνε την ίδια επίδοση με τον 2.5-λιτρο TFSI κινητήρα του Audi RS3.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη AMG SPEEDSHIFT DCT και θα φορά ένα σύστημα τετρακίνησης, με τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5,1 δευτερόλεπτα με την τελική να περιορίζεται στα 250 χλμ/ώρα. Με το πακέτο “Performance package” η τελική θα αγγίζει τα 279 χλμ/ώρα. Θα έχει μέση κατανάλωση 7,1 λίτρα/100 χλμ.

Ο ίδιος κινητήρας θα τοποθετηθεί και στα CLA 45 AMG και CLA 45 Shooting Break AMG τα οποία θα παρουσιαστούν το 2013. O κινητήρας, θα είναι ο πρώτος που δεν θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της AMG στο Affalterbach, αλλά στο εργοστάσιο MDC της Mercedes-Benz, στην Kölleda, εκεί όπου κατασκευάζονται όλοι οι τετρακύλινδροι κινητήρες των A-Class και B-Class. Ωστόσο θα δημιουργηθεί μια νέα γραμμή παραγωγής όπου κάθε AMG κινητήρας που θα κατασκευάζεται, θα διατηρεί τη φιλοσοφία της AMG “one man, one engine”, και έτσι ο κάθε ένας κινητήρας, θα διαθέτει την υπογραφή του μηχανικού που τον κατασκεύασε.

Φορά μια σπορ AMG χαμηλότερη ανάρτηση κατά 25mm αποτελούμενη από γόνατα MacPherson μπροστά και πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Θα διαθέτει ηλεκτρομηχανικό AMG σύστημα διεύθυνσης, φαρδύτερο μετατρόχιο, μεγάλα φρένα AMG, ΕSP με 3 ρυθμίσεις, όπου ανάμεσα τους θα βρίσκεται και η ρύθμιση SPORT Handling.Θα πατά πάνω σε 18″ ζάντες (19″ στον πρόσθετο εξοπλισμό) με ελαστικά Dunlop Sport Maxx διαστάσεων 235/40.

Στιλιστικά φορά νέο bodykit με τραπεζοειδής απολήξεις και κυψελοειδής γρίλια. Θα παρουσιαστεί το πρώτο τρίμηνο του 2013, κάνοντας ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr