Η Ferrari έκανε νέες ιδιωτικές αεροδυναμικές δοκιμές

Σχετικά άρθρα

Στις δοκιμές νέων οδηγών στο Abu Dhabi, η Ferrari δεν πήρε μέρος, ωστόσο δοκίμασε νέα εξαρτήματα σε ιδιωτικές δοκιμές, με στόχο να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένη για τους δύο τελευταίους και κρισιμότερους αγώνες τής σεζόν, καθώς ο Fernando Alonso είναι 10 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Sebastian Vettel.

Η ιταλική ομάδα πήγε στην Idiada τής Καταλονία, και δοκίμασε, μια νέα εμπρός πτέρυγα, ένα νέο πάτωμα, αλλά και μια νέα πίσω πτέρυγα, η περιλαμβάνει ένα βελτιωμένο DRS, ώστε να βελτιωθεί ο ρυθμός στις κατατακτήριες δοκιμές, αφού εκεί εντοπίζεται το μεγάλο πρόβλημα της F2012. Στον αγώνα, το ιταλικό μονοθέσιο έχει πολύ ανώτερο και πιο ανταγωνιστικό ρυθμό, αλλά δεν μπορεί να φτάσει αυτόν της RB8.

Υπενθυμίζω ότι κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να κάνει 8 μέρες το χρόνο δοκιμές στην ευθεία, ώστε να επαληθεύει τα δεδομένα που παίρνει από την αεροδυναμική σήραγγα. Η Scuderia είχε ακολουθήσει την ίδια τακτική και πριν από τον αγώνα τής Ινδία, αφού είχε κάνει ξανά ιδιωτικές δοκιμές στην ευθεία.

Είναι σαφές ότι στο Maranello εργάζονται σκληρά, για να μπορέσουν κάνουν την ανατροπή, αλλά δε θα είναι εύκολο, μιας και οι Red Bull και McLaren έχουν πολύ γρήγορα μονοθέσια, οπότε η βρετανική ομάδα μπορεί να στερήσει βαθμούς από τον Alonso, αν οι Lewis Hamilton και Jenson Button τερματίζουν μπροστά από τον Ισπανό, αλλά πίσω από τον Seb.

[Πηγή: Mundo Deportivo | Photo Copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO/Scuderia Ferrari | Thanks for the tip, Γιώργο]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα