Και στα ΕΛΤΑ η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Σχετικά άρθρα

Τα τέλη κυκλοφορίας φέτος άλλαξαν τρόπο διάθεσης, αλλά το κράτος αποφάσισε αυτά να διατίθενται και μέσω των ΕΛΤΑ. H διαδικασία ήταν να ξεκινήσει από τις αρχές του Νοέμβρη, αλλά επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα, που δυστυχώς τίποτα δεν συμβαίνει στην ώρα του, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ) θα δώσει την σχετική φόρμα στο Taxisnet προς τα τέλη του Νοέμβρη.

Ωστόσο, αν κάποιος θέλει να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας με τον παραδοσιακό τρόπο, τότε ακόμη και χωρίς το ειδοποιητήριο που θα εκτυπώνεται από το Taxisnet, θα μπορούν οι ιδιοκτήτες ΙΧ να πληρώνουν στις Τράπεζες και τα ΕΛΤΑ τα τέλη κυκλοφορίας του 2013. Αρκούν ΑΦΜ και η άδεια κυκλοφορίας.

Η διαδικασία ξεκινά από τις 15 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου. Μετά το ποσό διπλασιάζεται.

Μην περιμένεις πλέον να πάρεις ειδικό σήμα, αφού αυτό καταργήθηκε και η απόδειξη της Τράπεζας/ΕΛΤΑ θα είναι το αποδεικτικό που θα ζητούν οι τροχονόμοι. Αλλά και χωρίς την απόδειξη θα μπορεί να διαπιστώνεται αν πληρώθηκαν τα τέλη αφού τα περιπολικά θα έχουν πρόσβαση στο σύστημα διασταύρωσης στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών.

Αν κάποιος δεν θέλει να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, τότε θα μπορεί να καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος στις κατά τόπους εφορίες. Αν αλλάξει άποψη μέσα στον χρόνο, τότε θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των τελών, ώστε να τις πάρει πίσω.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κλειστή μέχρι την 1η Μαΐου η σήραγγα “Μαλακάσι Α” της Εγνατίας Οδού

Η σήραγγα στην Κατάρα, "Μαλακάσι Α", παρόλο που δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στατικότητας, θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, προκειμένου να...