Ο Hermann Tilke, ο Αρχιτέκτονας που δεν αλλάζει με κάνενας ο Bernie Ecclestone, είναι αυτός που έχει σχεδιάσει και την πίστα τού Austin. Αρκετές από τις πίστες του Γερμανού δε μας ενθουσιάζουν, καθώς προσφέρουν λίγες ευκαιρίες για προσπέρασμα. Ωστόσο, με το Circuit of The Americas έχει κάνει σπουδαία δουλειά, διότι η πίστα δείχνει να μπορεί να προσφέρει μπόλικο θέαμα, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, θ’ αποτελέσει μια τεράστια πρόκληση για τους οδηγούς.

Νομίζω ότι υπάρχουν κάποια πραγματικά δύσκολα σημεία στην πίστα, κι ελπίζω ότι θα είναι μία από τις πιο προκλητικές. Η πρώτη στροφή είναι μια απότομη ανηφορική, και στη συνέχεια, υπάρχει μια κατηφόρα, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να μη μπορούν να δουν την κορυφή της· θα είναι τυφλή. Περιμένω εκεί οι οδηγοί να κάνουν πολλά λάθη, αλλά είναι τόσο καλοί που θα τη μάθουν γρήγορα, γιατί είναι οι καλύτεροι στον κόσμο.

Μετά από την πρώτη στροφή, υπάρχει ένα κομμάτι που μοιάζει με φίδι, το οποίο είναι πολύ γρήγορο και ο προσανατολισμός θα είναι δύσκολος για τους οδηγούς. Η διαδρομή είναι ανηφορική και κατηφορική, και υπάρχει μια στροφή που βρίσκεται σε λάθος μέρος.

Για τους οδηγούς θα είναι σκληρό, θα είναι δύσκολο να ρυθμίσουν σωστά το μονοθέσιο και θα είναι δύσκολο να κάνουν τα ελαστικά να δουλέψουν σωστά, επίσης. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν πολλά προβλήματα με τα ελαστικά, κάτι που θα είναι καλό για τον αγώνα. Νομίζω ότι η πίστα είναι πραγματικά καλή, αλλά θα πρέπει να δούμε τι θα πούνε οι οδηγοί. Η πρώτη δήλωση θα είναι σημαντική, κι ελπίζω να είναι θετική. Όμως, ποτέ δεν ξέρεις πώς θα πάνε τα πράγματα.

Οι οδηγοί θα πάρουν την πρώτη γεύση από τη νέα πίστα αύριο, στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά, τα οποία ξεκινούν στις 17:00 ώρα Ελλάδας.

[Πηγή: AutoSport]