Την ώρα που σε μερικές χώρες οι γυναίκες εξακολουθούν να απαγορεύεται να οδηγήσουν, βλέπε Σαουδική Αραβία, στις Η.Π.Α οι γυναίκες παίρνουν τη σκυτάλη από τους άνδρες, αφού σύμφωνα με μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν οι γυναίκες είναι αυτές που κατέχουν τα περισσότερα διπλώματα οδήγησης, αφήνοντας πίσω τους άνδρες.

Οι ερευνητές προβλέπουν ότι η τάση αυτή θα διατηρηθεί και ίσως θα μπορούσε να επηρεάσει τα πάντα, όπως τον σχεδιασμό των αυτοκινήτων, τη μέση κατανάλωση αλλά και τα τροχαία ατυχήματα.

Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες έχουνε περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να αγοράσουν ένα μικρό, πιο ασφαλή και πιο αποδοτικό αυτοκίνητο σε σχέση με το αντίστοιχο που θα αγόραζαν οι άνδρες.

Η έρευνα εξέτασε τις τάσεις των διπλωμάτων οδήγησης της περιόδου 1995-2010. Μέσα σε αυτά τα 15 χρόνια, ο αριθμός των ανδρών ηλικίας μεταξύ 25 και 29 ετών που κατέχουν δίπλωμα οδήγησης μειώθηκε κατά 10%, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών μειώθηκε κατά 4,7%. Το 2010, 105,7 εκατ. γυναίκες διάθεταν δίπλωμα οδήγησης σε αντίθεση με τους 104,3 εκατ. άνδρες.

[Πηγή: Inside Line]