Χθες, είδαμε ότι ο Sebastian Vettel δεν προσπέρασε, τελικά, υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας τον Jean-Eric Vergne, αφού υπήρχε πράσινη σημαία προτού σημειωθεί το προσπέρασμα. Ωστόσο, το θέμα δε φαίνεται πως έχει τελειώσει, αφού η Ferrari εξετάζει το ενδεχόμενο να διαμαρτυρηθεί στη FIA για το συγκεκριμένο προσπέρασμα, με το επιχείρημα ότι είναι αναμμένα τα κίτρινα LED μπροστά από το τιμόνι του Γερμανού.

Θεωρητικά, οι σημαίες και οι φωτεινοί σηματοδότες στην πίστα έχουν μεγαλύτερη ισχύ από τα φωτάκια μέσα στο cockpit, με το προσπέρασμα να γίνεται μετά από την πράσινη σημαία, δηλαδή σε ζώνη που επιτρέπονται τα προσπεράσματα.

Η Scuderia θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα για το αν θα κάνει την κίνησή της, αφού αύριο λήγει η περίοδος που μπορεί κάποια ομάδα να επιβάλει ένσταση για το αποτέλεσμα του πρωταθλήματος.

Ο Luca Colajanni, εκπρόσωπος Τύπου της ιταλικής ομάδας, δήλωσε ότι αναλύουν το video που έχουν στα χέρια τους, ενώ παραδέχτηκε ότι το θέμα θα έχει λήξει μέχρι αύριο.

Θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να υπάρξει κάποια ποινή στον Vettel, η οποία θα του στερήσει το πρωτάθλημα, αφού, αν τελικά τιμωρηθεί, θα πάρει, κατά πάσα πιθανότητα, ποινή 20 δευτερολέπτων, οι οποία θα τον ρίξει στην 8η θέση και θα δώσει τον Fernando Alonso το πρωτάθλημα. Αυτό, όμως, είναι κάτι που, προσωπικά, πιστεύω ότι δεν πρόκειται να συμβεί, αφού ο Πρωταθλητής δεν έχει κάνει κάτι παράνομο.

[Πηγές: BBC Sport, Associated Press | Photo Copyright: Paul Gilham/Getty Images/Red Bull Racing]