Video: Ο Vettel (δεν) προσπέρασε τον Vergne υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας [Ανανεωμένο]

Σχετικά άρθρα

Πριν από δύο μέρες, είδαμε μια πολύ μπερδεμένη κατάσταση με το αν ο Sebastian Vettel προσπέρασε τον Kamui Kobayashi υπό το καθεστώς της κίτρινης σημαίας. Σ’ εκείνη την περίπτωση, στην πίστα υπήρχε η κίτρινη-κόκκινη σημαία, η οποία προειδοποιεί τους οδηγούς για την ολισθηρότητα της πίστας, αλλά δεν τους απαγορεύει να προσπερνούν· δηλαδή, ο Vettel δεν έκανε κάτι παράνομο.

Ωστόσο, ένα νέο video δείχνει ότι ο Πρωταθλητής προσπέρασε, τελικά, υπό το καθεστώς της κίτρινης σημαία, όχι τον Kobayashi, αλλά τον Jean-Eric Vergne! Το περιστατικό έγινε μετά από την Curva do Sol, με το κίτρινο φως να είναι φανερό. Ο Seb προσπέρασε τον Vergne αμέσως μετά, αλλά πριν από το πράσινο φως, το οποίο επιτρέπει τα προσπεράσματα, αλλά μόνο μετά από εκείνο το ύψος, όχι πριν!

Στο video, φαίνεται καθαρά ότι ο Vettel προσπέρασε τον Vergne πριν από το ύψος που βρίσκεται το πράσινο φως. Επιπλέον, ο Γερμανός ξέρει ότι υπάρχει καθεστώς κίτρινης σημαίας, αφού τα δύο λαμπάκια μπροστά από το τιμόνι του είναι κίτρινα (όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα), τα οποία σβήνουν μόλις φτάσει στο ύψος που υπάρχει το πράσινο φως!

Φαίνεται, λοιπόν, καθαρά ότι το προσπέρασμα είναι παράνομο. Σε περίπτωση που είχε επιβληθεί ποινή 20 δευτερολέπτων στον Vettel, το πρωτάθλημα θα πήγαινε στον Fernando Alonso για έναν βαθμό! Όμως, τώρα, είναι αργά για τη Ferrari, αφού θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να τιμωρηθεί ο Γερμανός.

Update: Σύμφωνα μ’ αυτόν που ανέβασε το video στο YouTube, αμέσως πριν γίνει το προσπέρασμα, υπήρχε πράσινη σημαία, η οποία δε φαίνεται από το εικονικό κοντέρ! Αυτό σημαίνει ότι το προσπέρασμα είναι απολύτως νόμιμο!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=F3tp3QDAkgo

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr