Ο Sebastian Vettel ανήκει στους οδηγούς που έχουν κατακτήσει τρεις φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, όμως, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Red Bull Racing, Christian Horner, ο 25χρονος μπορεί να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την απόδοσή του, αφού δεν έχουμε δει το μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Είχε μια εντυπωσιακή καριέρα μέχρι τώρα. Σαν οδηγός, θα συνεχίσει να γίνεται καλύτερος, και νομίζω ότι δεν έχουμε δει το καλύτερο από αυτόν.

Ο Βρετανός αναφέρθηκε και στη σύγκριση με τον Michael Schumacher, λέγοντας:

Είμαι αξιοσημείωτα τα όσα έχει πετύχει ο Michael. Είναι δύσκολο για κάθε οδηγό να πετύχει περισσότερα από 91 νίκες και 7 πρωταθλήματα. Ο Sebastian είναι 25 ετών, έχει κερδίσει 3 παγκόσμιους τίτλους, 26 νίκες σε 101 αγώνες, κι έχει περισσότερα από 40 βάθρα. Γι’ αυτό, είναι δύσκολο να πεις πόσο διαφορετική είναι η Formula 1 απ’ ό,τι 15 χρόνια πριν· είναι περισσότερο παιχνίδι ανταγωνισμού. Μόνο ο χρόνος θα δείξει, αλλά το συναρπαστικό είναι ότι δεν έχουμε δει ακόμα τα καλύτερα απ’ αυτόν.

Παράλληλα, ο Seb ξέρει καλά ότι ο ανταγωνισμός στη σημερινή εποχή της Formula 1 είναι τεράστιο, συνεπώς θα είναι δύσκολο να διατηρηθεί στην κορυφή.

Το πιο δύσκολο είναι κερδίσεις αφού έχεις κερδίσει. Μπορείς ξανά να χάσεις την προσοχή σου και να έχεις πίεση. Το να μείνεις συγκεντρωμένος στο πώς θα κερδίσεις ξανά, είναι το πιο δύσκολο απ’ ό,τι η προσπάθεια για την φτάσεις στην πρώτη θέση.

Νομίζω ότι οι Fernando, Lewis και Jenson θα είναι πολύ δυνατές απειλές για την επόμενη σεζόν. Ο Fernando οδήγησε με μεγάλη επιμονή και συνέπεια φέτος. Είναι στα καλύτερά του, και θα είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής για του χρόνου.

[Πηγή: BBC Sport | Photo Copyright: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Racing]