Ατύχημα στη σήραγγα Sasago, ένα από τα μεγαλύτερα τούνελ της Ιαπωνίας, 80 χλμ δυτικά του Τόκιο, έγινε σήμερα το πρωί (8 π.μ. τοπική ώρα) ύστερα από φωτιά, άγνωστο το τι την προκάλεσε, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τμήματα από τα τοιχώματα και να εγκλωβιστούν οχήματα μέσα στη σήραγγα αλλά και οι μέχρι τώρα αναφορές να λένε για πέντε ατομα να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η λειτουργία της φυσικά έχει ανασταλεί και υπάρχουν φόβοι για μεγαλύτερη ζημια, με αποτέλεσμα να έχει αποκλειστεί μια από τις κύριες οδούς πρόσβασης της πρωτεύουσας.

Επιζώντες περιέγραψαν το πως αναγκάστηκαν να επιταχύνουν, όταν έβλεπαν από τους καθρέφτες η οροφή να καταρρέι. Κάποιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους και να περπατήσουν μέσα στο τούνελ σε συνθήκες σκότους και παγετού. Χαρακτηριστικά ένας άντρας είπε που ρου πήρε περίπου μία ώρα για να βγει από το 4.7 χλμ τούνελ.

Ένας εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Αστυνομίας της Yamanashi είπε σε διεθνές γαλλικό πρακτορείο ότι έχουν επιπεβεβαιωθεί αρκετά απανθρακωμένα πτώματα, με τον ακριβή αριθμό πτωμάτων να παραμένει άγνωστος.

http://www.youtube.com/watch?v=fgOlZ6hlf94

http://www.youtube.com/watch?v=Ca0XeDeR-TU

[Πηγή: Sky News | AP Photo/Kyodo News]