Η Porsche θα παρουσιάσει τη τετρακύλινδρη Cayman Turbo στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2013

Σχετικά άρθρα

To ιταλικό περιοδικό 0-100 αναφέρει ότι η Porsche σχεδιάζει να παρουσιάσει τον τετρακύλινδρο boxer κινητήρα για τη νέα Porsche Cayman στην έκθεση της Φρανκφούρτη το Σεπτέμβρη του 2013.

Οι φήμες, που προήλθαν μετά τη παρουσίαση της Cayman στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, έχουν κάποια υπόσταση καθώς η Porsche σχεδιάζει μια γιορτή για τα πενήντα χρόνια της 911 κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Η αναγκαιότητα ενός τέτοιου τετρακύλινδρου κινητήρα για την Cayman είναι διπλός. Ο συγκεκριμένος θα μειώσει δραστικά τις εκπομπές CO2, οι οποίες γίνονται όλο και πιο σημαντικές από τους ρυθμιστικούς φορείς σε όλο τον κόσμο, που θέλουν ακόμα πιο «πράσινους» κινητήρες αλλά και επίσης θα μειώση δραστικά και την κατανάλωση του καυσίμου.

Αν και ακριβείς προδιαγραφές του κινητήρα δεν έχουν διαρρεύσει, ο κινητήρας αναμένεται να είναι υπερτροφοδοτούμενος με μονό turbo και κυβισμό καπου στην περιοχή των 2,5 λίτρων με απόδοση στα 350 άλογα και ροπή στα 500 Nm, αποκλειστικά διαθέσιμος με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK της Porsche. Με 25 άλογα και 130 Nm ροπής περισσότερα από την Cayman S θα κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα.

Ο κινητήρας θα τοποθετηθεί αργότερα τόσο στην Boxster όσο και στην 911. Αναμένουμε εξελίξεις.

[Πηγή: 0-100]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...