Η Lamborghini Miura S του Σταμάτη Κόκοτα που του την είχε κάνει δώρο ο Ωνάσης βγήκε στο σφυρί τη περασμένη Τρίτη 4/12 στο Λονδίνο, από τον οίκο Coys κατά τη διάρκεια του event “True Greats” αλλά αυτή δεν κατάφερε να πιάσει την τιμή των £370.000 (€458.500) που είχε θέσει ως στόχο ο οίκος.

Η μεγαλύτερη προσφορά άγγιξε τις £300.000 (€372.450) και έτσι ο οίκος δεν την πούλησε. Διαφορετική τύχη είχε όμως η δεύτερη Lamborghini Miura S του οίκου η οποία έπιασε τιμή £416.000, μέσα στον στόχο που είχε θέσει ο Coyς, αποδεικνύοντας ότι η αγορά ζητά ακόμη Miuras. Αυτή του Κόκοτα σίγουρα θα ξαναβγεί σε δημοπρασία μέσα στους επόμενους μήνες και τελικά θα καταλήξει στα χέρια κάποιου συλλέκτη.

[Πηγή: Coys | Thanks for the tip, Μιχάλη]

  • Giorgetto

    Όλες μαζί οι Miura είναι περίπου 760 κομμάτια (ήταν τουλάχιστον). Του Κόκοτα πουλήθηκε στα 300 χιλ. ευρώ περίπου. Συμφέρει η τιμή γιατί μετά την αποκατάσταση η τιμή πλέον πάει στο 1 μύριο+. Αργότερα ανακατασκευάστηκε στην Ιταλία και αφαιρέθηκαν όλες οι βλακείες που είχε προσθέσει ο …”Greek Elvis”. Δεν είναι κάποια ειδική έκδοση ..απλά είναι μία από τις 140 ”S” η ενδιάμεση σειρά ανάμεσα στην απλή και την SV. Η πιο ακριβή είναι η SV (υπάρχουν και οι 5 SVJ αλλά αυτές είναι άλλη ιστορία).

  • Giorgetto

    Ε ναι έπιασε μόλις 320 χιλ ευρώ
    http://www.sportscardigest.com/coys-true-greats-london-2012-auction-results/