Οι εργαζόμενοι της PSA Peugeot-Citroën και της Renault έχουν προχωρήσει σε συνεχόμενες απεργίες. Οι εργαζόμενοι της PSA απεργούν θέλοντας με αυτό τον τρόπο να πιέσουν ώστε να μην κλείσει το εργοστάσιο Aulnay της PSA το 2014. Συνολικά μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, 3.000 Γάλλοι θα χάσουν τη δουλειά τους από το εργοστάσιο Aulnay της PSA, εκεί όπου σήμερα κατασκευάζεται το Citroen C3.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με την διοίκηση της PSA, η οποία υποσχέθηκε ότι οι μισοί των υπαλλήλων του εργοστασίου Aulnay θα απορροφηθούν από άλλα εργοστάσια. Όπως και να έχει, οι μισοί άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Σε απεργίες όπως έχουν προχωρήσει και οι εργαζόμενοι της Renault αφού διαμαρτύρονται για τις περικοπές που προτίθεται να κάνει η Renault έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής στα εργοστάσια της στη Γαλλία. Η Renault έχει προχωρήσει σε μείωση του κόστους παραγωγής στα εργοστάσια της στη Γαλλία και οι Γάλλοι έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν και οι ίδιοι ότι η κρίση δεν ήταν τόσο μακριά τους, απ’όσο αρχικά νόμιζαν.

[Πηγή: Reuters | Photo Copyright: Reuters/Christian Hartmann]