Tesla Model S στο eBay και η ευρωπαϊκή πορεία της φίρμας

Σχετικά άρθρα

09122012-tesla-model-s-029edit

Αν μπείτε στο eBay αυτή τη στιγμή, θα βρείτε τουλάχιστον 5 κρατήσεις για το επερχόμενο Tesla Model S να πωλούνται. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι τεχνικά, δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Ο λόγος είναι απλός: παρότι όλοι εκείνοι που γράφτηκαν στις λίστες και πλήρωσαν μία μικρή προκαταβολή για να αποκτήσουν το δικό τους Model S, έχουν το δικαίωμα να το πουλήσουν, αυτό το δικαίωμα «ενεργοποιείται» από τη στιγμή που θα το παραλάβουν. Με λίγα, απλά λόγια, οι κρατήσεις δεν είναι μεταβιβάσιμες!

Ο μοναδικός τρόπος να πωληθεί μία κράτηση είναι με την έγκριση της Tesla και η εταιρία ισχυρίζεται πως δεν έχει δεχθεί καμία τέτοια αίτηση. Οπότε μην υποκύψετε στον πειρασμό να αγοράσετε μία κράτηση γιατί μάλλον η συναλλαγή δεν θα αναγνωριστεί και υπάρχει η πιθανότητα να χάσετε μερικές χιλιάδες ευρώ χωρίς να έχετε αγοράσει στην ουσία τίποτα!

Σε άλλα νέα που αφορούν την Tesla, εκεί που δεν πιστεύαμε πως έχει την οικονομική δυνατότητα να επεκταθεί και στην Ευρώπη, μας εκπλήσσει θετικά και ανακοινώνει πως θα ξεκινήσει την κατασκευή και πώληση Model S μέσω του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διάθεσης, στο Tilburg της Ολλανδίας. Η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2013 στις νέες εγκαταστάσεις της ωστόσο υπάρχουν δύο γκρίζες ζώνες. Η πρώτη αφορά ενδεχόμενες αλλαγές στην ευρωπαϊκή έκδοση του Model S. Δεν αποτελεί είδηση το γεγονός πως πολλές εταιρίες διαφοροποιούν με κάποιον τρόπο (μηχανικά, αισθητικά, στον τομέα του στησίματος) τα μοντέλα που πωλούνται σε διαφορετικές πλευρές του Ατλαντικού. Αυτό το κάνουν λόγω διαφορών στις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Η Tesla όμως δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τίποτε. Η δεύτερη γκρίζα περιοχή αφορά την τιμή του Model S. Από το 2013 και έπειτα, η τιμή του Model S στην Αμερική αυξάνεται κατά 2.500$ και οι υποψήφιοι ευρωπαίοι αγοραστές δεν γνωρίζουν ακόμη αν αυτή η αύξηση «περάσει» και στο ευρωπαϊκό μοντέλο. Αν, και είναι μεγάλο αν, το Model S κοστίζει στην Ευρώπη ακριβώς όσο και στην Αμερική, τότε με την τρέχουσα ισοτιμία, η τιμή του θα κυμαίνεται ανάμεσα στα 46.000€ και στα 72.000€, ανάλογα με τον εξοπλισμό.

[Πηγή: Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...