Montezemolo: Vettel ή Hamilton αν έφευγε ο Alonso

Σχετικά άρθρα

GP INDIA F1/2012

Ο ιδιοκτήτης της Red Bull Racing, Dietrich Mateschitz, έχει δηλώσει πως, αν ο Vettel ήταν στην ομάδα του, θα έπαιρνε τον Alonso ή τον Hamilton. Κάτι ανάλογο κάνει τώρα και ο Πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, καθώς λέει ότι, αν ο Fernando Alonso αποχωρούσε για κάποιον λόγο από την ιταλική ομάδα και δεν ξαναγύριζε, θα έπαιρνε στη θέση του έναν από τους Sebastian Vettel και Lewis Hamilton, αν και ο Γερμανός θα ήταν στην κορυφή της λίστας.

Μεταξύ όλων των οδηγών, ο Vettel και ο Hamilton θα ήταν ιδανικοί για το μέλλον της Ferrari, με μια διαφορά: ο Vettel είναι νεότερος. Κατ’ αρχάς, νομίζω ότι, απ’ όλους τους οδηγούς, έχουμε τον καλύτερο της Formula 1, από την άποψη της νοημοσύνης στον αγώνα και της ικανότητας να συνεργάζεται με την ομάδα. Όταν έχεις το καλύτερο οδηγό, θέλεις να τον βάλεις στην καλύτερη κατάσταση για να πετύχει, να κερδίσει και να έχει ένα περιβάλλον χωρίς προβλήματα.

Ωστόσο, αν ο Alonso αποφάσιζε αύριο να πάει να ζήσει στη Χαβάη με την κοπέλα του, χωρίς καμία αμφιβολία, για επαγγελματικούς λόγους θα διάλεγα τον Vettel. Θα ήταν πολύ καλός για ‘μάς. Ο Vettel μ’ αρέσει, γιατί δεν είναι αλαζόνας. Θέλει να κερδίσει, αλλά δεν είναι αλαζόνας. Ο Michael μού είχε πει, πριν από χρόνια, ότι ο Vettel, που ήταν στα kart, ήταν ο πιο δυναμικός από κάθε άλλο οδηγό, και είχε δίκιο.

Σύμφωνα με τον Ιταλό, αποκλείεται να δούμε στο μέλλον οδηγικό δίδυμο των Alonso και Vettel, ενώ υπογραμμίζει πως ο Ferni έχει τα χαρακτηριστικά των Niki Lauda και Michael Schumacher.

Ο Niki ήταν πολύ έξυπνος στον αγώνα, και ο πρώτος οδηγός που ήταν πιο κοντά στην ομάδα, στις λεπτομέρειες, ενώ δούλευε ακόμα και τη νύχτα. Ο Michael ήταν, για ‘μένα, μια πολεμική μηχανή στον αγώνα, επειδή μπορούσε να κάνει 60 γύρους λες και ήταν στις κατατακτήριες.

Ο Fernando είναι μια καλή ισορροπία μεταξύ των δύο: είναι πολύ έξυπνος, ξέρει πότε να πιέσει, πότε να διαφυλάξει τα ελαστικά του και πότε να επιτεθεί. Είναι πολύ έξυπνος και πάρα πολύ γρήγορος, επίσης. Είναι δύσκολο να γίνουν συγκρίσεις, αλλά είναι στην κορυφή. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον Alonso. Είναι καθοριστικό μέλος στην ομάδα.

Επιπλέον, ο Montezemolo θεωρεί ότι η ανανέωση του συμβολαίου τού Felipe Massa ήταν σωστή, με την ανανέωση να έρχεται από τις εμφανίσεις του Βραζιλιάνου στο δεύτερο μισό της σεζόν, εκεί που σημείωσε καθοριστική βελτίωση.

Ο Massa έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό στο δεύτερο μισό: στην πραγματικότητα, στο πρώτο μισό, φαινόταν σαν να έκανε διακοπές σε όλο τον κόσμο. Πέρα από την πλάκα, νομίζω ότι η απόφαση ν’ ανανεώσουμε το συμβολαίου του ήταν η σωστή. Αν είχαμε αλλάξει οδηγό, θα έπρεπε να παίρναμε κάποιον που να κάνει τη διαφορά, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είδα πολλούς οδηγούς που να είναι ταχύτερη από τον Massa.

Επιπλέον, δε θέλαμε ν’ αλλάξουμε την ισορροπία και την καλή ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα. Ο Domenicali κι εγώ είπαμε ότι ήταν καλύτερα να περιμένουμε, και πιστεύω ότι τα γεγονότα απέδειξαν ότι είχαμε δίκιο. Προς το τέλος, όταν ο Felipe ήταν πιο γρήγορος ακόμα κι απ’ τον Fernando κάποιες φορές, οι βαθμοί που πήραμε έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να διατηρήσουμε τη θέση μας στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.


[Πηγές: The Independent, Ferrari | Photo Copyright: FOTO STUDIO COLOMBO/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...