Η Βαρκελώνη δε θέλει εναλλαγή με τη Βαλένθια!

Σχετικά άρθρα

GP EUROPA F1/2012

Στις αρχές του καλοκαιριού είχαμε διαβάσει φήμες πως η Βαρκελώνη και η Βαλένθια ήθελαν να εναλλάσσονται σ’ ετήσια βάση στο πρόγραμμα της Formula 1. Πιστεύαμε ότι θα δούμε αγώνα στη Βαρκελώνη το 2013, το 2015, το 2017 και το 2019, με τη Βαλένθια να καλύπτει τις ενδιάμεσες σεζόν, δηλαδή το 2014, το 2016 και το 2018.

Τα πράγματα, όμως, μάλλον, δεν είναι έτσι, με τη Βαρκελώνη να λέει ότι υπάρχει συμβόλαιο μέχρι και τ ο 2016. Ο Vincente Aguilera, επί κεφαλής τού Circuit de Catalunya, λέει ότι θα προσπαθήσουν να επεκτείνουν το συμβόλαιό τους μέχρι και το 2020, αλλά με τους ίδιους όρους.

Έχουμε συμβόλαιο να φιλοξενούμε το Ισπανικό Grand Prix μέχρι και το 2016, και θέλουμε να το κρατήσουμε. Είμαστε ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις μέχρι το 2020, με τους ίδιους όρους, όμως. Δεν έχουμε καμία επιθυμία για εναλλαγή. Δεν μπορούμε να μιλάμε για τη Βαλένθια, η οποία έχει κάνει συμφωνία με τον Bernie Ecclesstone, για την οποία δεν έχω τίποτα να πω.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Mundo Deportivo, η Βαρκελώνη έφτασε σε συμφωνία με το δημόσιο ίδρυμα Diputación Provincial de Barcelona, για μια νέα χρηματοδότηση της πίστας.

Η Βαλένθια, από την πλευρά της, που δεν υπάρχει στο πρόγραμμα του 2013, έμεινε έκπληκτη από τη στάση τής Βαρκελώνης, και μια κυβερνητική πηγή από την ισπανική πόλη αναφέρει:

Υπήρχε μια συμφωνία μεταξύ των δύο Προέδρων για εναλλαγή. Με τον σχηματισμό της σημερινής κυβέρνησης στην Καταλονία, τα πράγματα μπορεί ν’ αλλάξουν, δεν ξέρουμε. Από την πλευρά μας, δουλεύουμε για να συνεχιστεί η Formula 1 στη Βαλένθια, με την εναλλαγή, η οποία δίνει αύξηση των εσόδων, με παράλληλη μείωση του κόστους.

Φαίνεται πως η νέα χρηματοδότηση για την πίστα της Βαρκελώνης έχει αλλάξει τη στάση των υπεύθυνων, οι οποία κατάλαβαν ότι είναι καλύτερο να εξαντλήσουν το συμβόλαιό τους, από το να εναλλάσσονται με τη Βαλένθια. Βέβαια, αυτό είναι πιθανό ν’ αφήσει εκτός Formula 1 τη Βαλένθια, η οποία θα πρέπει να καταβάλει €29.700.000 στον Bernie Ecclestone ως ετήσιο τέλος, κάτι που, προσωπικά, δε θα με στεναχωρήσει.

[Πηγές: El Mundo Deportivo (1) (2), AS, Marca | Photo Copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα