Αύριο ξεκινά το Rally Dakar

Σχετικά άρθρα

Dakar

Αύριο ξεκινά το φετινό Rally Dakar, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως το πιο δύσκολο στην κατηγορία των αγώνων αντοχής. Η εκκίνηση θα δοθεί από το Περού με τα φετινά πληρώματα να ολοκληρώνουν την προσπάθεια τους στις 20 Ιανουαρίου στη Χιλή.

Συνολικά, οι οδηγοί θα διανύσουν 8.432 χιλιόμετρα. Η ένατη ειδική είναι η πιο δύσκολη, αφού είναι η μεγαλύτερη του αγώνα, δεδομένου ότι τα πληρώματα θα τρέξουν σε μία ημέρα 852 χιλιόμετρα. Στο φετινό Ντακάρ θα συμμετάσχουν 196 μοτοσικλέτες, 161 αυτοκίνητα, 75 φορτηγά και 39 quad.

Τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσει ο Θεοχάρης Καραθανάσης, ο οποίος ανήκει στον Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Βορείου Ελλάδος. Ο 39χρονος αναβάτης θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε Ντακάρ -πέρυσι ήταν η πρώτη- οδηγώντας μια Yamaha WR 450 με αριθμό συμμετοχής “124”.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...