Συνοψίζοντας

Αγάπησα την A-Class με την έκδοση A180 CDI BlueEFFICIENCY να είναι η λύση στη κρίση, στο κομμάτι που λέγεται κατανάλωση.

Φρέσκια νεανική εμφάνιση, άριστος γραμμικός κινητήρας, εκπληκτική ποιότητας κύλισης και συναρμογής, όμορφο, άνετο και εργονομικό εσωτερικό, σπορ χαρακτηριστικά και όλα αυτά σε συνδυασμό με τη πολύ χαμηλή κατανάλωση, κάνουν ίσως το καλύτερο premium αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή στην αγορά. Ότι ακριβώς περίμενε κανείς από ένα μοντέλο με το αστέρι στο καπό, κάνοντας την A180 CDI BlueEFFICIENCY να τρομάζει τον ανταγωνισμό.

Με αρχική τιμή τα 25.714 ευρώ (26.410 ευρώ χωρίς απόσυρση) είναι κοντά στα 2.600 ευρώ ακριβότερη από την βενζινοκίνητη έκδοση A180. Αν όμως είσαι πρόθυμος να διανύσεις πολλά χιλιόμετρα, η χαμηλή κατανάλωση θα σου κάνει απόσβεση στα επιπλέον χρήματα που θα δώσεις για να την κάνει δική σου.

Mercedes-Benz A180 CDI BlueEFFICIENCY

Το αυτοκίνητο της δοκιμής φορούσε επιπλέον το πακέτο Night (1.021,03 ευρώ), το Audio 20 CD με 6-δισκο CD changer (680,75 Ευρώ), Media Interface – Θύρα για σύνδεση με φορητές συσκευές ήχου (299,53 ευρώ), πακέτο καπνιστή (61,32 ευρώ), Bi-Xenon φωτιστικά σώματα (1.150,52 Ευρώ), πακέτο καθρεπτών (+401,59 ευρώ), πακέτο αποθηκευτικών χώρων (224,70 ευρώ) και πακέτο URBAN (784,81 ευρώ), κάνοντας το αυτοκίνητο να κοστίζει 31.823,36 ευρώ.

Η Mercedes-Benz σίγουρα πέτυχε τον στόχο της να δημιουργήσει ένα πολυτελές μικρομεσαίο hatchback, το οποίο να απευθύνεται τόσο σε ένα νεότερο ηλικιακά κοινό όσο και σε έναν οικογενειάρχη. Οι 90.000 πωλήσεις που έχει κάνει η A-Class από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Νοέμβριο αποδεικνύουν περίτρανα, ότι το αυτοκίνητο είναι ίσως το πιο ελκυστικό μοντέλο της κατηγορίας του, αφού η Mercedes ρίσκαρε, θέλησε και κρίνοντας του αποτελέσματος, κατάφερε να δημιουργήσει μια άκρως ελκυστική πρόταση στην υποκατηγορία των premium μικρομεσαίων, η οποία ικανοποιεί τις επιθυμίες των Ευρωπαίων καταναλωτών, οι οποίοι ζητούν όμορφα αυτοκίνητα με οικονομικούς κινητήρες και όλα αυτά σε μια χαμηλή -για τη κατηγορία- τιμή.

Mercedes-Benz A180 CDI BlueEFFICIENCY

Όπως κατάλαβες έχεις αρκετούς λόγους να επιλέξεις την A-Class για επόμενο σου αυτοκίνητο και μετά την δοκιμή, μπορώ να σου πω ότι σίγουρα δεν θα μετανιώσεις για την αγορά που έκανες.