H Toyota είναι και επίσημα η εταιρία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για το 2012

Σχετικά άρθρα

Toyota-badge-image

Μπορεί τη χρονιά που μας πέρασε να βγήκε πρωταθλήτρια στις ανακλήσεις αλλά η Toyota κέρδισε και το τίτλο της εταιρίας με τις περισσότερες πωλήσεις νέων αυτοκινήτων παγκοσμίως, ξανά κερδίζοντας πάλι το στέμμα που είχε χάσει τη περασμένη χρονιά από τη GM και VW Group.

Οι συνολικές της πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένου και των θυγατρικών της Hino Motors και Daihatsu, αυξήθηκαν κατά 23% και έφτασαν τον αριθμό ρεκόρ των 9.75 εκ.αυτοκινήτων.

Στη δεύτερη θέση ήρθε η General Motors με 9.29 εκ. αυτοκίνητα και τρίτη κατέληξε το Volkswagen Group με 9.07 εκ. πωλήσεις.

Η Toyota Ευρώπης (Toyota και Lexus) ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων 2% για το 2012 με τις συνολικές πωλήσεις να ανέρχονται στα 837.969 οχήματα, ενώ στην Αμερικάνικη αγορά, μαζί με την Scion, το ποσοστό της αυξήθηκε κατά 27% κάτι που σημαίνει ότι πούλησε 2.08 εκ. αυτοκίνητα, με το μερίδιο αγοράς της να ανέρχεται από το 12.9% που ήταν το 2011 στο 14.4%, μειώνοντας έτσι τη διαφορά με το μερίδιο της General Motors που τώρα έχει 17.9% μοίρασμα.

Οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά της Ιαπωνίας, είδαν θεαματική αύξηση και ανέβηκαν κατά 35% και έφτασαν τα 2.41 εκ. αυτοκίνητα, κάτι που σημαίνει ότι οι πωλήσεις της εκτός Ιαπωνίας ήταν 7.33 εκ. αυτοκίνητα που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 19% σε σχέση με το 2011. Η μόνη μελανή εξαίρεση ήταν η αγορά της Κίνας, που πιθανότατα εξαιτίας της διαμάχης που είχαν με τα νησιά Senkaku και Diaoyu, οι πωλήσεις της έπεσαν πρώτη φορά μετά το 2002.

Για το 2013 ο ιαπωνικός κολοσσός προσβλέπει σε πωλήσεις ύψους 9.91 εκ. αυτοκινήτων, μιας και η ζήτηση στην Αμερικάνικη αγορά συνεχώς αυξάνεται, αλλά και η εξασθένιση του Γιεν θα την κάνει να έχει πιο ανταγωνιστικές πωλήσεις σε σχέση με τις κορεάτικες Hyundai και Kia. Τέλος, ελπίζουν σε μια ανόρθωση πάλι των πωλήσεων στη κινέζικη αγορά, η οποία θα μπορεί να αντισταθμίσει την προβλεπόμενη μείωση στην Ιαπωνία.

[Πηγή: Bloomberg]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Η GM φεύγει από τα εμβληματικά της κεντρικά γραφεία

Από το 1996 η GM έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Renaissance Centre, στο ψηλότερο κτίριο του Ντιτρόιτ, αλλά η εταιρία εγκαταλείπει τον εμβληματικό...